Madelijn Meppelink en Margo Wiltens winnen eredivisie in Groningen

GRONINGEN - Margo Wiltens en Madelein Meppelink hebben vandaag in een spannende strijd goud gewonnen in Groningen. Voor Madelein was het de 2e zege dit seizoen. Eerder wist het Emmer volleybaltalent met Michelle Stiekema ook in Emmen te winnen. De vijfde ronde van het eredivisie beachvolleybal werd in Groningen op de grote markt onder tropische omstandigheden gespeeld. Op het veld was het 34 graden. Desondanks werd de finale een prachtige strijd.


Madelein Meppelink(links) uit Emmen en Margo Wiltens uit Groningen stonden tegenover  een sterke tegenstander: het Australische duo Bawden-Rohkamper. De Australische dames, waarvan Bawden afgelopen zomer nog op de Olympische spelen uitkwam, hadden van de organisatie een wild card gekregen. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op, maar op het eind maakten de Nederlandse meiden een paar fouten waardoor de winst met 21-18 naar de dames van Down under ging.

In de 2e set waren Madelein en Margo oppermachtig. Dankzij sterk serveren kwamen het Australische team onder druk en begon fouten te maken. Meppelink en Wiltens daarentegen speelden bijna foutloos en wonnen dan ook ruim met 21-15.  In de 3e set was het weer een gelijkopgaande strijd. Bij een 14-12 voorsprong serveerde Margot voor de wedstrijd. Twee mindere ballen aan Nederlandse kant zorgden echter voor een 14-14 gelijke stand. 

De Australische dames durfden echter geen risico te nemen met als gevolg dat Madelein Meppelink met twee rake klappen het toernooi besliste. Een mooie opsteker voor het Noordelijke duo dat donderdag naar Zweden vertrekt om daar aan de Swedisch beachtour deel te nemen. Daar zullen ze ook de Australische dames weer ontmoeten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda