Winst voor Justin Kloese en Floor Weerink op de Meerdijk

EMMEN - Op de Meerdijk in Emmen stond zaterdag de 4e interclubveldrit van het district Noord op het programma. Verspreid over diverse categorien gingen ruim 80 deelnemers van start. Dat aantal lag iets beneden de verwachtingen.


Justin Kloese de sterkste bij de Nieuwelingen/Junioren. (foto Fred Haikens)

Aan het weer kan het deze keer onmogelijk hebben gelegen, want daar was helemaal niets mis mee. Hoe het ook zij, degenen die er wèl waren, hebben hun uiterste best gedaan om voor zichzelf en op hun eigen niveau een goede prestatie neer te zetten en dat is precies waar deze wintercompetitie voor is bedoeld.

De beste renner van de dag was ongetwijfeld Tom Davids, die vanuit Nijmegen was overgekomen voor een bezoek aan zijn ouders, die in Nieuw-Amsterdam wonen. Voor oudgedienden is Tom geen onbekende, want in zijn jongere jaren was hij een gewaardeerd lid van WSV Emmen.

In die tijd boekte hij zijn grootste successen in 1999, toen hij als nieuweling maar liefst drie klassiekers op zijn naam wist te schrijven. Tom werkt tegenwoordig voor de wielerstal van Giant en is bevriend met Annemiek van Vleuten. Als wielrenner rijdt hij alleen nog in het veld en dat doet hij met veel succes bij de Amateurs.

Op de Meerdijk stond er op zijn techniek geen maat. Al in de eerste ronde nam hij een voorsprong, die hij in het verdere verloop steeds vergrootte om tenslotte te finishen met 5 minuten (!) op de tweede man.

De overige winnaars waren Tsjisse Weening, Leonie Bentveld en Job Boontjes in de drie jeugdcategorieën, Justin Kloese (hij is het nog niet verleerd) bij de nieuwelingen/junioren en Floor Weerink bij de vrouwen/meisjes. Het podium van de laatstgenoemde categorie bestond zelfs compleet uit rensters van WSV Emmen, want behalve Floor mochten ook Marlies Vos en Sanne de Jonge plaatsnemen op het ere-schavot, waar ze werden gehuldigd door een tweetal Zwarte Pieten, die we wel eens vaker hebben zien optreden bij dit soort gelegenheden.

Een novum was wèl het optreden van Arjan Freriks, die noodgedwongen de microfoon ter hand had genomen. Hij nam de plaats in van de zieke Karst de Vries en hij deed dit met verve.

De wedstrijddag werd besloten met een koers voor ATB’ers. In dit bonte gezelschap bevonden zich ook de WSV’ers Seine Zandbergen (6e), René Mink van der Werf (12e) en René de Vos (20e).

De belangrijkste uitslagen:
Jeugd 1
1 Tsjisse Weening, Harkema
2 Mads de Roos, Appelscha
3 Maurits Blaauwgeers, Dalen

Jeugd 2
1 Leonie Bentveld, Bergum
2 Mart Vos, Aalden
3 Karlijn Koops, Elim

Jeugd 3
1 Job Boontjes, Gieten
2 Arjen Dillema, Doezum
3 Bjarne Hemme, Erica

Heren
1 Tom Davids, Nijmegen
2 Wim de Wit, Akkrum
3 Mark Hessels, Schoonebeek

Nieuwelingen/Junioren
1 Justin Kloese, Emmen
2 Gerben de Sain, Sleen
3 Mitchel Steenhof, Ureterp

Vrouwen/Meisjes
1 Floor Weerink, Exloo
2 Marlies Vos, Aalden
3 Sanne de jonge, 2e Exloërmond

ATB Heren
1 Jornt de Vries, Drachten
2 Richard Feiken, Smilde
3 Arie de Jong, Oosterwolde

ATB Nieuwelingen/Junioren
1 Onne van den Boomen, Kerkenveld
2 Bart Nijveen, Geesbrug
3 Thomas Kroezen, Tiendeveen

ATB Vrouwen
1 Karen Brouwer, Haarlem
2 Melissa Steenhof, Ureterp
3 Nathalie Boelens, Assen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda