Vandaag begint het WK veldrijden.

EMMEN - Niet in Nederland of België, maar in Fayetteville, Arkansas. Voor WielerFlits.be een zeer belangrijk evenement en daarom is veldritcollega Nico Dick afgereisd naar de Verenigde Staten voor onze eigen verslaggeving. In aanloop naar het wereldkampioenschap in de VS maakten we meerdere verhalen. Bijvoorbeeld: Hoe is de UCI in Fayetteville terechtgekomen? En wat kunnen we concluderen na het eerste jaar van de 'nieuwe' Wereldbeker? Ondertussen staan ook de eerste voorbeschouwingen online.

Van alle zeven WK onderdelen publiceren we een uitgebreide voorbeschouwing met aandacht voor het parcours, de omstandigheden en natuurlijk de favorieten.

Tijdschema en Quiz
Omdat het WK in Amerika is, is er ook een tijdsverschil. Er wordt gecrost in onze avond. We hebben een handig overzicht gemaakt met de tijdschema's van de verschillende wedstrijden. Op welke tijdstippen en zenders het WK te zien is, vind je in ons tv-overzicht.

Na de Nieuwe Gezichten Quiz van vorige week, hebben we deze week een passend thema gekozen voor de WielerFlits Quiz: het WK veldrijden. Speel de quiz, en als je alle 10 vragen goed beantwoord binnen de tijd, dan maak kans op een outfit van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Mallorca en Marseille
Ook het wegseizoen is inmiddels op gang geschoten. De eerste profploegen zijn van start gegaan in de Challenge Mallorca (voorbeschouwing) en zondag gaat het Franse seizoen van start met de eendagskoers GP La Marseillaise (voorbeschouwing).

Het wordt dus een bomvol WK-weekend met ook andere mooie wielersport in Spanje en Frankrijk, en vanaf dinsdag de Saudi Tour, waar ik ter plaatse zal zijn om verslag te doen.

Fijn weekend,

Maxim Horssels
Hoofdredacteur WielerFlits

WK veldrijden 2022: Voorbeschouwing elite vrouwen

Het hoofdgerecht van de zaterdag op het WK veldrijden 2022 in Fayetteville is toch wel de titelstrijd bij de elite vrouwen. De grote vraag is: is de Nederlandse ploeg te verslaan? En misschien de nog grotere vraag: welke renster in het oranje grijpt het goud? Of krijgen we toch een verrassing? WielerFlits blikt vooruit.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

WK veldrijden 2022: Programma en uitslagen

Het hoogtepunt van het veldritseizoen is elk jaar het WK veldrijden. In het weekend van 28, 29 en 30 januari 2022 worden de regenboogtruien uitgereikt in Fayetteville, Arkansas, Verenigde Staten. Wie worden de opvolgers van Mathieu van der Poel en Lucinda Brand? WielerFlits zet het programma en de uitslagen op een rij.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Hoe het WK veldrijden in Fayetteville verzeild raakte

Negen jaar na het WK in Louisville keert de strijd om de regenboogtrui in het veldrijden terug naar de Verenigde Staten. Naar Fayetteville, een stad in het noordwesten van de staat Arkansas. De conservatieve regio heeft een bedenkelijke reputatie. De rest van Amerika beschouwt het hier als een achtergebleven gebied en de armoede is hoger dan in de meeste andere staten. Hoe komt het WK juist hier, in dit Donald Trump-bastion?

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda