Wielerflits met alles over de super fusie

EMMEN - Zondagavond stond de wielerwereld even op zijn kop door het nieuws dat collega Raymond Kerckhoffs naar buiten bracht over de fusie waaraan Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step al maanden aan het praten zijn. Nieuws dat insloeg als een bom, ook omdat de gevolgen van die mogelijke samenvoeging nog niet helemaal duidelijk zijn.

Beste wielerliefhebber,
Allereerst is de vraag: waarom? In een speciale podcast probeerden Maxim en Raymond al meteen antwoord op die vraag te geven. Het ging ook over hoe de gesprekken tussen de Nederlandse en de Belgische ploeg tot stand zijn gekomen en het doel om te kunnen strijden tegen de financieel sterke teams uit het Midden-Oosten.

Primo? Rogli? en Amazon
Inmiddels hebben Maxim, Raymond en Youri in een kakelverse podcast een update gegeven over de stand van zaken rondom de megafusie. Een grote, nieuwe ontwikkeling: Primo? Rogli? die mag vertrekken bij Jumbo-Visma en (logischerwijs) erg gewild is.

Daar kwam gisteravond laat ook nog het nieuws bij dat Amazon als sponsor aansluit bij de aanstaande fusieploeg van Jumbo-Visma.

EK en Emilia
Ondertussen zou je bijna vergeten dat afgelopen weekend een mooi EK wielrennen verreden werd in Drenthe. Christophe Laporte reed na een zenuwslopende finale naar de Europese titel door ploeggenoten Wout van Aert en Olav Kooij voor te blijven. Zaterdag was Mischa Bredewold nog verrassend EK-winnares geworden bij de vrouwen.

Dit weekend is het tijd voor de Giro dell'Emilia, met Primo? Rogli? en Tadej Poga?ar als grote blikvangers. Krijgen we een Sloveens onderonsje in Italië? Ook is het allereerste EK Gravel dit weekend in Vlaanderen. We zijn benieuwd naar de kansen van Niki Terpstra, omdat we hem in de nieuwe RIDE Magazine uitgebreid spreken over zijn gravelavontuur.

Fijn wielerweekend!


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

'Concurrentie mogelijk de grote winnaar van fusie Jumbo-Visma en Lefevere'

Het nieuws van de ophanden zijnde fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step is ingeslagen als een bom. Sinds WielerFlits deze scoop afgelopen zondag heeft gepubliceerd is er veel gebeurd. Waarom willen de ploegen fuseren? Welke renners kunnen blijven? Wat weten we over het budget? In een nieuwe WielerFlits Podcast bespreken we de vraagstukken.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Luister nu de WielerFlits PodcastLuister nu de WielerFlits Podcast

Jumbo-Visma werkt aan fusie met Soudal Quick-Step

Het is het grootste geheim in de wielersport dat zich de afgelopen maanden afspeelde. Al vanaf medio juli zijn Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step met elkaar in gesprek om per 2024 een fusieploeg te vormen. Dat hebben meerdere bronnen aan WielerFlits bevestigd. Richard Plugge zal de CEO van de ploeg worden. Merijn Zeeman wordt hoofdcoach. Patrick Lefevere wordt lid van de Raad van Commissarissen van de ploeg. Volgens ingewijden is het een kwestie van tijd voordat deze spectaculaire fusie wordt beklonken.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

Primo? Rogli? mag vertrekken bij Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers richt pijlen op de Sloveen

INEOS Grenadiers is druk bezig om Primoz Roglic voor de komende twee jaar binnen te halen. De Britse ploeg richt zich momenteel op de transfermarkt op zowel Remco Evenepoel als Primoz Roglic.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda