Wie pakt het laatste plekje bij Jumbo-Visma

Beste wielerliefhebber, Het nieuws rondom Jumbo-Visma blijft maar komen, zo aan het einde van het seizoen. Nu de fusie met Soudal Quick-Step is afgeketst moet de Nederlandse ploeg toch wat gaan sleutelen aan de selectie. Collega Youri IJnsen sprak met Merijn Zeeman, die nog op zoek is naar een nieuwe renner voor de selectie van 2024.

De transfermarkt is verder ook nog erg interessant en dan vooral op het gebied van sprinters. Caleb Ewan stapte bijvoorbeeld over van Lotto Dstny naar Jayco AlUla, en daarnaast is er nog veel meer aan de hand. Wie gaat waarheen? Dat bespreken Maxim en Youri in de nieuwste WielerFlits Podcast.

Het gaat in de podcast ook over het plan van Tour de Tietema-Unibet, dat volgend jaar het enige Nederlandse ProTeam in het peloton gaat zijn. We spraken uitgebreid met Bas Tietema over het transferbeleid en de keuzes die de ploeg maakt voor 2024.

Is er toekomst voor Wereldbeker in de VS?
Dit weekend is het nog wel volop koers én cross. In Amerika is het namelijk de beurt aan de Wereldbeker in Waterloo. Een veelbesproken cross, vanwege de lange en dure reis.

En is het nog wel nodig om in de Verenigde Staten te rijden? Collega Niels Bastiaens heeft uitgebreid gesproken met de organisatie en sponsor van de cross in de VS. Ook keek hij vooruit naar de favorieten van de eerste manche in de Wereldbeker.

Zelf ben ik deze week in Italië, waar een week lang wedstrijden op het programma staan in de regio Veneto. Zondag is de Veneto Classic de afsluiter van de week waar Filippo Pozzato de grote baas van is. Hij verklapte ook nog bezig te zijn met een eigen ploeg.


Fijn wielerweekend gewenst!


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

'Sprinters zorgen voor vicieuze cirkel in strijd om promotie en degradatie'

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden en na het afketsen van de fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick-Step zou je zeggen dat het peloton weer in rustiger vaarwater terechtkomt. Toch is er nog genoeg te bespreken en dat hoor je allemaal terug – inclusief een transfernieuwtje – in een nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast!

Rechthoek: afgeronde hoeken: Luister nu de WielerFlits Podcast!Luister nu de WielerFlits Podcast!

Jumbo-Visma zoekt laatste aanwinst voor 2024

De transferperiode voor het seizoen 2024 was voor Jumbo-Visma allang een afgesloten hoofdstuk, maar mogelijk moet het Nederlandse WorldTeam medio oktober opnieuw de markt op. Als het tegenzit heeft het team voor volgend jaar 25 renners onder contract, terwijl dat er volgens UCI-regels minstens 27 moeten zijn. "Een extra renner is mogelijk noodzakelijk, maar vooral wenselijk", geeft sportief directeur Merijn Zeeman aan.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

Winactie: Maak kans op een ROTOR 2INpower SL Vermogensmeter Crankset

Het wielerseizoen 2023 loopt bijna op zijn einde en het veldritseizoen komt langzaam op gang. Samen met ROTOR vieren wij deze najaarsperiode met een mooie winactie, waarbij je een prachtige prijs kunt winnen. Als jij het goede antwoord geeft op de prijsvraag, maak je namelijk kans op een gloednieuwe crankset van ROTOR.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda