Kan je cross veiliger? Wat betekent de stap van Red Bull? Wat na het pensioen van Lennard Hofstede?

Beste wielerliefhebber, EMMEN - Gelukkig Nieuwjaar! Het mag nog wel toch, deze nieuwjaarswens? Dat het maar een mooi, gezond en sportief 2024 mag worden voor jou en je naasten. Wij hebben alvast een goede start van het jaar gehad, want het was zeker niet stil in het wielrennen en de cross

.Wat te denken van de fluim van Mathieu van der Poel en de discussie die dat heeft opgeleverd. In de WielerFlits Podcast gaan Maxim, Youri en veldritspecialist Zeger daar dieper op in. Wat is de kern van het probleem en is er een oplossing te vinden? Moet de cross het risico nemen dat namen als Van der Poel, Van Aert en Pidcock straks helemaal geen veldritten meer gaan rijden in de winter?

Het komt allemaal ter sprake, net als de aangekondigde overname van BORA-hansgrohe door Red Bull. Het drankjesmerk wil 51% van de aandelen overnemen van het bedrijf achter de Duitse ploeg, waardoor opnieuw een grote speler zijn intrede doet in het wielrennen. Ook gaat het over Visma | Lease a Bike, dat door het stoppen van Lennard Hofstede met nog een gat in de selectie zit. Wie gaat dat invullen?

Verder veel aandacht voor het EK baanwielrennen, dat volgende week begint in Apeldoorn, en natuurlijk de laatste interviews van onze mannen in het veld. En heb jij nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? Op Fietstoerisme en Materiaalzone hebben we meerdere hulpmiddelen als je zoekt naar goede voornemens!


Een fijn weekend gewenst!


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

Kan je cross veiliger? Wat betekent de stap van Red Bull? Wat na het pensioen van Lennard Hofstede?

Een nieuw jaar is begonnen en dat betekent ook een nieuw seizoen van de WielerFlits Podcast! In 2024 kun je er eveneens op rekenen dat er vrijwel iedere donderdag een verse aflevering in jouw favoriete podcast-app staat. We trappen het jaar af met de veiligheidkwestie in het veldrijden, de komst van Red Bull in het wielerpeloton en het plotselinge afscheid van Lennard Hofstede.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Luister nu de nieuwe WielerFlits PodcastLuister nu de nieuwe WielerFlits Podcast

Dubbelinterview met Ruben Van Gucht en Paul Herygers: "Wat wij doen is ook topsport"

Ruben Van Gucht en Paul Herygers zijn sinds vorig veldritseizoen dé stemmen van de cross. Voor Van Gucht is die rol als commentator in het veld relatief nieuw, Herygers kan dan weer jarenlange ervaring voorleggen. WielerFlits zocht de twee heren op voor een dubbelinterview over het huidige veldritseizoen, het opvolgen van Michel Wuyts en het drukke leven als commentator.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

(Branded Content)

Harrie Lavreysen: "Hoop op EK baanwielrennen iets heel moois aan Nederland te laten zien"

Van 10 tot 14 januari is Omnisport in Apeldoorn het decor voor het EK baanwielrennen 2024. Met nationale en internationale toppers belooft het een waanzinnig wielerspektakel te zijn. In samenwerking met organisator Libéma Profcycling lanceert WielerFlits een miniserie richting de baankampioenschappen. In dit deel lees je een interview met Harrie Lavreysen. De meervoudig olympisch en wereldkampioen behoeft geen introductie...

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda