Enorme belangstelling voor ‘Kleine Hein’

EMMEN – Onder uitstekende weersomstandigheden is zaterdag de 35e Omloop door het land van Kleine Hein gereden. Een klassieker, die zich mocht verheugen in een grote belangstelling van de renners. Maar liefst 453 deelnemers gingen van start, verspreid over drie categorieën. Het eerst stonden de amateurs aan het vertrek voor een wedstrijd over 68,8 kilometer. Ondanks de uitlooppogingen die werden ondernomen, draaide het uit op een massasprint. Torenhoge favoriet was Harko Kievit, de schoolmeester uit Leek, die in februari de trainingsklassieker in Sleen al op zijn naam had geschreven en die de vorige week had gedomineerd in de Omloop der Peel, waar hij zowel de beide etappes als het eindklassement had gewonnen. Maar het pakte anders uit deze keer.

Niet Kievit, maar Björn Bakker uit het Friese Wijnjewoude ging met de eer strijken, direct gevolgd door Apeldoorner Martin Bekking en Sierd Steigenga, de Fries uit Exmorra, die in jongere jaren zeer succesvol was bij de Elite-renners. Harko Kievit kwam niet verder dan de 12e plaats, waarmee hij maar net de baas bleef over Thom Wittendorp, die als best geklasseerde WSV’er beslag legde op de 14e plaats.Alex Brunen kwam als 28e binnen. De overige leden van WSV Emmen werden allemaal op achterstand gereden.

Bij de meisjes, die om kwart voor één begonnen aan hun wedstrijd, verliep de koers aanvankelijk nogal chaotisch. Al sneel deed zich de eerste valpartij voor en daarbij zou het helaas niet blijven. Een kwestie van onbekendheid met het rijden in een groot peloton, aldus enkele insiders. Al vrij snel werd het koren van de kaf gescheiden en dat resulteerde in twee pelotons. In het voorste peloton wisten Arianna Pruisscher en Floor Weerink zich uitstekend te handhaven. Sterker nog, zij waren gedurende de hele wedstrijd in de voorste linies present. Maar bij terugkomst op de Meerdijk deed zich weer een valpartij voor. Een kleine weliswaar, maar net genoeg om enkele kanshebbers uit te schakelen. Zoals Arianna Pruisscher, de Nederlandse kampioen bij de nieuwelingen-meisjes.

Zij zat net achter de val en zag haar kansen daardoor iover n rook opgaan. Gedesillusioneerd kwam zij als 34e over de streep. Floor Weerink werd in diezelfde groep 45e. Sterre Jonkers uit Emmen kwam met achterstand over de streep, maar wel vóór het tweede peloton, dat helaas een omweg maakte doordat een motard de verkeerde route nam. Overigens had dit incident geen invloed op het koersverloop. In dit tamelijk grote tweede peloton bevond zich ook Dyann Veenstra (Emmen) die op ruim 22 minuten als 69e werd geklasseerd.

De lange wielerdag werd afgesloten met een wedstrijd voor nieuwelingen. De renners van WSV Emmen hadden zich allemaal verzekerd van een plaats op de eerste startrij. Dat betaalde zich snel uit, want de koers was nauwelijks begonnen of Stan Gosink en Martijn van Deest gingen op avontuur. Al gauw kregen zij gezelschap van renners die ook wel wat zagen in een vroege vlucht. En dat waren niet de minsten. Zo ontstond een kopgroep van 15 sterke renners. Uit deze groep moesten drie renners lossen: Marijn Velt uit Oude Pekela, de Zeeuw Martijn de Brouwer uit Koewacht,en helaas ook Stan Gosink, de WSV’er uit Coevorden. Sterk begonnen, maar uiteindelijk zakte hij zelfs door het peloton.

Zo bleef alleen Martijn van Deest over om de eer van WSV Emmen te verdedigen. Maar in de finale kwam ook hij te kort. Hij kwam binnen als laatste van de kopgroep (12e dus) en moest toch nog 50 seconden prijs geven aan winnaar Ramon van Bokhoven uit Tilburg, die in de eindsprint te sterk was voor Lars van den Berg (De Meern) en Bas Ottevanger (Groot Ammers).
Niels Griemink (Klazienaveen) won de sprint van de eerste grote groep en werd daarmee 21e. De goed rijdende Justin Kloese werd in dezelfde tijd 25e. Ook Stefan Meijer (Nieuw-Dordrecht) bevond zich in deze groep. Hij werd 54e. Stef Niezing, Jon Schoonewille en Sylvan Loves reden de wedstrijd uit, maar finishten op een grotere achterstand.

Na afloop werden enkele oudgedienden van de organisatie-afdeling in de bloemen gezet door het bestuur van WSV Emmen. Het betrof Karst de Vries, de grondlegger van deze klassieker, zijn vrouw Marietje en verder nog Jans Jeuring en Riekus Nieborg, die zo’n beetje vanaf het begin (1979) betrokken zijn geweest bij de organisatie van de Kleine Hein.

Nieuwelingen

01 Ramon van Bokhoven, Tilburg

02 Lars van den Berg, De Meern

03 Bas Ottevanger, Groot Ammers

04 Ide Schelling, Den Haag

05 Nils Eekhoff, Rijsenhout

06 Wim Wittenberg, Herveld

07 Merten De Wever, Zulte (België)

08 Rick de Vries, Wolvega

09 Martin Pluto, Den Haag

10 Tom Wijfje, Ter Aar

11 Bram Oosterman, Gieten

12 Martijn van Deest, Emmen

13 Daan Zebel, Dordrecht

14 Tom PetersThorn

15 Mario Poldervaart, Zuidland

16 Thymen Arensman, Deil

17 Dennis van der Horst, Hasselt

18 Danny van der Tuuk, Assen

19 Rob Been, Assen

20 Remon Jager, Assen

21 Niels Griemink, Klazienaveen

22 Adne van Diest, Oude Wetering

23 Antonie van Noppen, Ridderkerk

24 Jesse de Rooij, Hoorn

25 Justin Kloese, Emmen

26 Brent Van Moer, België

27 Menzo Grobbink, Nijverdal

28 Gijs Meijer, Oostwoud

29 Daan Dijkstra, Almelo

30 Freek van Rossem, Megen

Meisjes Nieuwelingen/Junioren Vrouwen

01 Maaike Boogaard, Zwaag

02 Chanella Stougje, Zuidland

03 Marjolein van ’t Geloof, Dirksland

04 Sanne Bouwmeester, Westerbork

05 Tessa Neefjes, Wervershoof

06 Julie Burgmans, Bergeijk

07 Francine Kraaijenbrink, Abbenbroek

08 Marjolein Wijkel, Exloo

09 Kim Lahaije, Tilburg

10 Steffie van der Peet, Den Haag

11 Jeanne Korevaar, Groot Ammers

12 Julia Boschker, Woerden

13 Daimy Hellemons, Hoeven

14 Pernilla van Rozelaar, Medemblik

15 Esmee Oosterman, Gieten

16 Maaike Brandwagt, Zwolle

17 Nina Buysman, Bovenkarspel

18 Minke Bakker, Monster

19 Fleur Nagengast, Beilen

20 Michelle de Graaf, Apeldoorn

21 Marijne Bos, Zevenhuizen

22 Kylie Waterreus, Ulestraten

23 Merel Vegter, Rhoon

24 Karlijn Swinkels, Handel

25 Delore Stougje, Zuidland

26 Meike Uiterwijk Winkel, Echten

27 Anne Huinen, Noordwijk

28 Mylene de Zoete, Naaldwijk

29 Nicole Steigenga, Exmorra

30 Myrthe Willemsen, Elst

Amateurs

01 Björn Bakker, Wijnjewoude

02 Martin Bekking, Apeldoorn

03 Sierd Steigenga, Exmorra

04 Christian Bosch, Voorburg

05 Remco Bertelink, Bennekom

06 Jans Kopmels, Wolvega

07 Jan Hekman, Norg

08 Sander Olijve, Neede

09 Jeroen Wesselius, Voorburg

10 Glenn van Nierop, Zoeterwoude

11 Mark Teeuw, Rijswijk Nb

12 Harko Kievit, Leek

13 Gert de Veen, Zuidbroek

14 Thom Wittendorp, Klazienaveen

15 Remy Meeuwse, Utrecht

16 Matijn Straatsma, Utrecht

17 Timo Fransen, Westervoort

18 Klaas Jan Kin, Meppel

19 Rochéz Harbers, Nijverdal

20 Marijn Pijper, Hoogvliet

21 Tim van Wijk, Wijk en Aalburg

22 Guido Benthem, Arnhem

23 Maurice Zaal, Groningen

24 Diederik Tuin, Punthorst

25 Michel Warlich, Heerde

26 Marcel Weinans, Roden

27 Rolf Dames, Heerde

28 Alex Brunen, Ter Apelkanaal

29 Niek Geerts, Assen

30 Rob Wessels, Hardenberg

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda