SVBC vergeet te scoren tegen Valther Boys

BARGER COMPASCUUM - Op een zonnig maar winderig sportpark in Barger Compascuum behaalde een remise tegen Valther Boys: 1-1. Gezien de vele kansen die om zeep werden gebracht had SVBC meer dan dit ene punt verdiend. SVBC kwam goed uit de startblokken. Weer bleek deze middag wat het grote manco dit jaar is bij SVBC.De ploeg speelde een goede wedstrijd , schiep zich veel kansen maar vergat op de beslissende momenten te scoren.Na 10 minuten voetballen had SVBC al drie riante mogelijkheden gehad om de score te openen.

Zo kregen Leroy Vink , Rene van Elteren en Kevin Geerts diverse kansen om te scoren maar even zo vaak redde Valther Boys doelman v.d Scheer . Ook Martijn Jalving had geen geluk toen hij na een hoekschop zijn schot door doelman v.d. Scheer uit de bovenhoek zag tikken. Maar zoals het zo vaak gaat gebeurde dat ook in Barger Compascuum. Als je zelf niet scoort roep je de problemen op je af.In de 37e minuut viel de bal voor de voeten van Valther Boys speler Daniel Vos die doelman Wassink van SVBC met een afstandsschot passeerde: 0-1. Dit tegen de verhouding in. Na deze tegenslag bleef SVBC knokken voor een beter resultaat en schiep zich nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Leroy Vink vond echter wederom doelman v.d. Scheer op zijn weg. De rust brak dan ook aan met een 0-1 stand op het scorebord.

Na de rust eenzelfde beeld . Een aanvallend SVBC en een op de counter loerend Valther Boys. rote sta in de weg voor SVBC was echter doelman v.d. Scheer(foto) deze middag. Zo hield hij o.a. Davey Geerts nog een keer van het scoren af. Het laatste half uur speelde SVBC alles of niets . Het bracht de licht geblesseerde Berry Hummel en aanvaller Scott Nelson binnen de lijnen. In de 79e minuut kwam SVBC verdiend langszij. Met dank aan doelman v.d. Scheer.Wrang genoeg voor de uitblinkende doelman van Valther Boys verkeek hij zich op een hoge bal van Mark de Vries. Gedragen door de wind stuiterde de diepe bal over de uitkomende v.d. Scheer waarna het voor Robin Hartmann een koud kunstje was om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1

Invaller Scott Nelson had de man of the match kunnen worden maar tot twee keer toe miste hij een opgelegde kans om de winst bij de ploeg te brengen die daar het meeste recht op had namelijk SVBC. Zo eindigde de wedstrijd in een voor SVBC toch teleurstellende remise. Over twee weken speelt SVBC de uitwedstrijd tegen Schoonebeek. SVBC zal de laatste twee wedstrijden moeten winnen om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen.