Lotte Bakker en Arianna Pruisscher winnen op de Meerdijk

EMMEN – Al zo’n kleine veertig jaar organiseert WSV Emmen op Paasmaandag op het clubparkoers wielerwedstrijden, die bekend staan als de Eierraces. De echte eieren zijn in de loop der jaren vervangen door exemplaren van chocolade, maar verder is alles bij het oude gebleven. Nog steeds zijn het wedstrijden bedoeld voor de categorieën die minder in de publiciteit en de belangstelling van het grote publiek staan en waar het vooral gaat om de eer.

De eersten die van start gingen op deze goed georganiseerde wielerdag waren de Amateurs en Sportklassers. Deze wedstrijd werd gewonnen door Paul Talens van de Hanzerenners uit Zwolle. Als tweede (in de elfde tijd als de winnaar) eindigde WSV’er Thom Wittendorp uit Klazienaveen, die zich prima thuis voelt bij de Amateurs. De derde podiumplaats was voor sportklasser André Godeke uit Hardenberg, die het peloton aanvoerde. In dat peloton, dat binnenkwam met een achterstand van 7 seconden op de beide koplopers, bevonden zich ook Seine Zandbergen uit Sleen (8e), Alex Brunen (10e), Remon Oukes (11e), Wilfred Drenthen (12e), Rutger Reink (22e), Herman Luimes (23e), Jan Vos (27e), Gos Beukema (29e), René Mink van der Werf (30e) en Sander Postema (31e), allen lid van WSV Emmen.

Het middagprogramma was gereserveerd voor de jeugd. De mooiste wedstrijd was ongetwijfeld die in categorie 6. Door het hoge tempo viel het peloton in vier stukken uiteen. Al snel formeerde zich een kwartet koplopers: Axel van der Tuuk, Steyn Lamberink, Bodi del Grosso en Lars Boven. Deze kleppers slaagden erin om het voorste peloton (met Yvet Schoonewille en Joost Freriks) op ruime afstand te zetten. Goed samenwerkend leek het viertal te gaan sprinten om de overwinning, maar zover liet nationaal kampioen Axel van der Tuuk het niet komen.

Enkele ronden voor het einde zette hij de turbo erop en soleerde naar een fraaie zege, zijn vijfde al weer. Een kleine twee minuten later sprintte Yvet Schoonewille naar de 6e plaats en Joost Freriks naar de 8e.Ook in de overige categorieën lieten de WSV’ers zich goed zien, met als hoogtepunten de eerste seizoensoverwinning van Lotte Bakker, die langzaam maar zeker weer in vorm komt, en de podiumplaats van Esmée Ellermann. Ere-plaatsen behaalden Sanne de Jonge (5e), Bjarne Hemme (6e), Diederick Ebbinge (7e) en Leon Ellermann (10e).

Bij de nieuwelingen-meisjes schreef Arianna Puisscher de vierde overwinning bij op haar conto. Eerder had zij al gewonnen in het Duitse Mettmann, in Grevenbicht (Limburg) en Den Dungen (Brabant). Nu de Eierrace dus en wie de finishfoto bekijkt, zal snel tot de conclusie komen, dat er van twijfel geen enkele sprake kon zijn. Meike Uiterwijk Winkel, die 2e werd, moest vele lengten toegeven. Floor Weerink sprintte naar een uitstekende 5e plaats, Sterre Jonkers werd 15e.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda