Elmar Reinders 2e in Altena Biesbosch Ronde

WERKENDAM - Elmar Reinders is op Paasmaandag als tweede geëindigd in de 6e Altena Biesbosch Ronde. De 22-jarige renner uit Emmen maakte deel uit van een kopgroep van vijf waartoe ook Berden de Vries, Coen Vermeltfoort, Sjoerd Kouwenhoven en Dennis Bakker behoorden. In de straten van Werkendam bleek Vermeltfoort de snelste van het kwintet.

Het was geen makkelijke wedstrijd in en rond Werkendam. Vanuit het vertrek werd er hard gereden en de Continentale ploegen probeerden keer op keer om de boel op de kant te gooien. Na 20 kilometer reed het duo Berden de Vries en Ike Groen weg uit het peloton. De twee pakten al snel dertig seconden op het peloton waar de ploegen van Metec en Parkhotel Valkenburg zich op kop nestelden.

De voorsprong schommelde steeds tussen de 15 seconden en de minuut. Het duurde echter tot kilometer 75 alvorens het tweetal door een eerste deel van het in zeven stukken gebroken peloton werden bijgehaald. Lang bleef het niet rustig in de eerste groep, want na 85 kilometer ging een groep van twaalf aan de haal, waaronder Elmar Reinders. Bij de leiders werd men onrustig met als gevolg enkele demarages die een nieuwe situatie opleverden. Vooraan bleven met Elmar Reinders, Berden de Vries (beide Piels) en Sjoerd Kouwenhoven, Coen Vermeltfoort (beide De Rijke) twee duo's over. Dennis Bakker van Metec was de vreemde eend in de bijt.

De andere renners uit de groep van twaalf waren inmiddels opgeslokt door de achtervolgers die steeds dichter kwamen. Met de tweede groep op vijftien seconden ging men vooraan sprinten om de overwinning. Vermeltfoort maakte zijn reputatie als sprinter waar, zodat Elmar Reinders zich tevreden moest stellen met de 2e plaats.

Overige resultaten:
Apeldoorn jeugd:
4 Yvet Schoonewille (Klazienaveen); 5 Sanne de Jonge (2e Exloërmond); 9 Rose Kloese (Emmen)

Ureterp vrouwen
5 Karen Elzing (Schoonebeek). Winnares was Aafke Soet uit Heerenveen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda