Elmar Reinders 5e in Markelo

GOIRLE - Sjors Roosen uit Goirle heeft vrijdagavond na een mooie solo de Ronde van Markelo gewonnen. Hij bleef in het Overijsselse dorp zijn teamgenoten Koen Bouwman en Maurits Lammertink voor. Afgelopen maandag won hij ook al de tijdrit voorafgaand aan de Ronde van Steensel. De beslissing viel toen een viertal bestaande uit Koen Bouwman (Ulft), Sjors Roosen (Goirle), Maurits Lammertink (Kaatsheuvel) en Daan de Groot (Lelystad) aan de haal ging. Dit sterke kwartet zette het hele peloton op een ronde achterstand.

Sjors Roosen demarreerde meteen weer weg uit het peloton en bekroonde een mooie solo met de overwinning. Achter hem spurtten zijn ploegmaats Koen Bouwman en Maurits Lammertink naar een tweede en derde plek. Daan de Groot moest genoegen nemen met een vierde plek. Elmar Reinders (Emmen) en Joey van Rhee (Nijverdal) finishten als vijfde en zesde, waardoor de ploeg van Piels met vijf renners vertegenwoordigd was in de top van het klassement.

Het criterium in Markelo was het tweede in een rij van vijf in de strijd om de VIRO Criterium Cup Twente. Eerder werd al de wielerronde van Oldenzaal verreden. Na Markelo staan nog de Ronde van Enter, Nacht van Goor en Ronde van Borne op het programma.

Jeugd
De jeugd van WSV Emmen heeft na een korte vakantie de draad weer opgepakt met een wedstrijd in Gramsbergen. Een podiumplaats leverde dat niet op, al was met name Bjarne Hemme uit Erica daar dichtbij. Hij werd 4e in zijn leeftijdsgroep. De overwinning ging verrassend naar plaatselijk favoriet Karlijn Luisman (ex-lid van WSV Emmen). Andere ereplaatsen werden behaald door Bart de Jonge (5e), die in zijn eerste seizoen steeds beter begint te rijden, Lieke Nooijen uit Nieuwe Krim (6e), Matthijs Varweg uit Hardenberg (7e), Joost Freriks uit Emmen (8e), Sanne de Jonge uit 2e Exloërmond (9e) en Leon Ellermann (10e), die weer hersteld is na een zware val tijdens de Jeugdmeerdaagse van Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda