Niels Griemink tweede in België

BRECHT(B) - De nieuwelingen van WSV Emmen hebben hun weekend-trip naar België afgesloten met een omloop in Sint Lenaarts. Deze wedstrijd ging over een afstand van 62 km. Aan de start stonden 42 deelnemers, waaronder veel Nederlanders, die een behoorlijk stempel op het koersverloop wisten te drukken.

De nieuwelingen van WSV Emmen waren - net als een dag eerder in Kontich - weer goed bij de les. Stef Niezing was present in de eerste kopgroep, die uit drie renners bestond. De Exloër kon na enige tijd het tempo echter niet meer volgen en zakte terug in het peloton, waarna ook de beide anderen weer tot de orde werden geroepen.

Vervolgens ontsnapten zes renners uit het peloton, waarbij Niels Griemink uit Klazienaveen. Deze renners bleven wèl voorop, waarna een sprint de beslissing moest brengen. Het was de Tilburger Ramon van Bokhoven, die naar de zege sprintte, zoals hij dat in de maand april ook al had gedaan in de Omloop door het land van Kleine Hein. Niels Griemink werd knap 2e, zodat hij voor de tweede keer dit weekend een podiumplaats scoorde.

Achter de kopgroep was Martijn van Deest uit Emmen begonnen aan een solo, die hem de 7e plaats opleverde. In het peloton finishten Jon Schoonewille (11e), Justin Kloese (12e), Christian Varweg (14e), Stefan Meijer (22e) en de moegestreden Stef Niezing (28e).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda