Bevredigend optreden WSV Emmen in Lauwersmeer.

ZOUTKAMP - Zaterdag organiseerde de Noordelijke Wielervereniging Groningen in samenwerking met de KNWU de nationale Clubkampioenschappen op de weg in het Lauwersmeer. Zeventig wielerclubs uit heel Nederland streden om de eer van het kampioenschap, dat wordt verreden in de vorm van een ploegentijdrit.

De clubs mogen zes renners opstellen en de tijd van de vierde aankomende renner is bepalend voor de eindtijd. De titel in deze lastige discipline ging deze keer naar DTS uit Zaandam met als meest bekende renners de profs Niki Terpstra en Ramon Sinkeldam. Zij namen de titel over van De Jonge Renner uit Oosterhout.

De Brabanders, met de profrenner Kenny van Hummel in de gelederen, moesten 23 seconden toegeven en werden daarmee 2e. De 3e plaats was voor Restore uit Pijnacker, dat net iets sneller was dan de Peddelaars uit Hoogeveen. WSV Emmen nam deel met een equipe bestaande uit Tijmen Eising, Niels Goeree, Lars Horring, Stan Wijkel en amateur Marthijs Wegdam. Dit vijftal eindigde als 19e op 3½ minuut van de winnaars.

De jeugdploeg van WSV Emmen legde beslag op een mooie 9e plaats in een deelnemersveld, dat bestond uit 33 clubs. In deze categorie wordt gestart met vier renners, waarvan de tijd van de derde aankomende beslissend is. Het jeugdteam van WSV Emmen bestond uit Matthijs Varweg, Jesse Dijkstra, Gerben Jan de Sain en Lieke Nooijen. Het kampioenschap ging naar De Amstel uit Amstelveen, dat vorig jaar al derde was geworden en de titel overnam van Ahoy Rotterdam.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda