Paul de Haan winnaar op Meerdijk

EMMEN - De trainingsrit op het clubparcours van WSV Emmen leverde bij de elite/beloften een overwinning op voor Paul de Haan uit Meedhuizen. De snelle ex-WSVâ


Deze renners behoorden allemaal tot een omvangrijke kopgroep, die al in de beginfase, toen ook de amateurs nog in koers waren, een ronde voorsprong had genomen. Het tempo lag voortdurend erg hoog en dat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd, waarin ook sommige amateurs hun partijtje stevig meebliezen. Maurice Zaal, verleden week al winnaar in Sleen, had in die categorie ook nu weer de snelste eindsprint in de benen. Seine Zandbergen (Sleen), die een sterke wedstrijd reed, werd 2e en Han Peeneman (Assen) 3e. Wilfred Drenthen uit Veenoord kon het helaas niet bolwerken in de kopgroep en moest na een dappere strijd lossen. Hij eindigde als 4e.

De meest opvallende naam op de deelnemerslijst was ongetwijfeld die van Brian Kamstra, zoon van ex-coureur Feddy Kamstra uit Assen. Brian is een bekendheid in de atletiek, maar met die sport is hij gestopt vanwege diabetes. Zonder ook maar enige wielerervaring is hij dit jaar opgenomen in de opleidingsploeg van de Amerikaanse profformatie Team Novo Nordisk. Nu maar afwachten hoe dit avontuur zich verder gaat ontwikkelen. Op de Meerdijk werd in ieder geval duidelijk, dat hij in taktisch opzicht nog veel moet leren.

Om twee uur gingen de junioren en nieuwelingen van start. Hun wedstrijd kwam echter niet uit de verf, omdat het gehele deelnemersveld bestond uit louter WSV’ers. Daardoor draaide het uit op een soort veredelde clubtraining. Vijf renners namen een ronde voorsprong. Junior Christian Varweg was van dit vijftal het snelst in de eindsprint.

De uitslagen:
Elite/Beloften
1 Paul de Haan, Meedhuizen
2 Rick Goeree, Borger
3 Justin Timmermans, Hardenberg
4 Tristan Timmermans, Hardenberg
5 Lars Horring, Assen

Amateurs
1 Maurice Zaal, Groningen
2 Seine Zandbergen, Sleen
3 Han Peeneman, Assen
4 Wilfred Drenthen, Veenoord
5 Dick Dreschler, Hardenberg
6 Gerrit Wonder, Beilen
7 Ton Schoonman, Dalen
8 Mark Hessels, Schoonebeek
9 Arjan Zweers, Hardenberg
10 Ronnie Kluitenberg, Nieuw-Weerdinge

Junioren:
1 Christian Varweg, Hardenberg
2 Jon Schoonewille, Klazienaveen
3 Niels Griemink, Klazienaveen
4 Stefan Meijer, Nieuw-Dordrecht
5 Martijn van Deest, Emmen
6 Stan Gosink, Coevorden
7 Justin Kloese, Emmen

Nieuwelingen:
1 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
2 Tom Smit, Stadskanaal
3 Gerben de Sain, Sleen

Junioren vrouwen
1 Ilse Kreeft, Rogat

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda