Hoe gaat Mathieu van der Poel na drie crossdagen op rij 100% zijn in Hulst?

Beste wielerliefhebber, We zitten midden in de prachtige en o zo drukke kerstperiode van de cross, maar ons hoor je niet klagen. Onder meer Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock maken er schitterende wedstrijden van en ook bij de vrouwen keert de spanning terug. Na Diegem van gisteravond is het vandaag tijd voor Loenhout en morgen zijn we in Hulst!
</tbod


Maar hoe spannend worden de crossen bij de mannen nog, nu het erop lijkt dat Mathieu van der Poel echt een klasse apart is? De wereldkampioen en zijn eeuwige rivaal Wout van Aert denken dat er zeker nog wat spannende wedstrijden aankomen deze winter. Veel insiders denken echter dat MVDP veel te sterk gaat zijn... We gaan het zien.

Wie zijn dé stemmen van de cross?
Tijdens Kerst kon je op WielerFlits een mooi interview van collega Niels Bastiaens lezen. Hij sprak met de twee stemmen van de cross, met speakers Willy De Clercq en Niko De Muyter. Het werd een interessant dubbelinterview, waarin we een mooie blik achter de schermen krijgen van de mannen die je altijd hoort als je onderweg bent.

Naar aanleiding van een mooie quote van Tom Pidcock dook onze collega Ties Wijntjes in het thema 'ongeschreven regels' in het wielrennen. Móet je witte sokken aan? Gebruik je wel of geen zadeltasje? Alles komt voorbij in zijn overzicht met 'regels' op de fiets.

Ook ging hij met MyCols op zoek naar de populairste klimmen van 2023 in Nederland en België. Daar kwamen toch wat verrassende heuvels naar boven in die lijstjes! Ga jij ze voor volgend jaar op je lijst zetten met goede voornemens?

Bedankt!
Dit is namelijk de laatste nieuwsbrief van het jaar. Bij deze wil ik jou namens de hele redactie van WielerFlits, WielerFlits.be en RIDE Magazine bedanken voor het lezen van de nieuwsbrief het afgelopen jaar. Volgend jaar gaan we gewoon door en krijg je onze mooiste verhalen zo in je mailbox. Geniet nog van de laatste crossen van 2023!

Fijn weekend en alvast een gezond 2024 gewenst,


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

Voorbeschouwing: Van der Poel, Van Aert en Pidcock alle drie aan de start in Wereldbeker Hulst

Zaterdag wordt de vijfde cross in vijf dagen tijd gereden. De crossers trekken naar Hulst, waar de Vestingcross wordt afgewerkt. De vorige jaren was het vaak de speeltuin van Mathieu van der Poel, die dit jaar tegenstand krijgt van Wout van Aert én Tom Pidcock. Bij de vrouwen is het uitkijken naar de strijd tussen Fem van Empel en Puck Pieterse.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees verderLees verder

Hoe gaat Mathieu van der Poel na drie crossdagen op rij 100% zijn in Hulst? "Ja, goede vraag"

Mathieu van der Poel was een klasse apart in de Superprestige Diegem, maar reed in de openingsfase niet volle bak. Hij verschuilde zich ruim twintig minuten in een grote kopgroep en besloot daarna pas te versnellen. Met Loenhout (vrijdag) en Hulst (zaterdag) te gaan, is de vraag hoe hij 100% aan de start gaat staan in Zeeland: "Goede vraag..."

Rechthoek: afgeronde hoeken: Bekijk hier de reactie van Mathieu van der PoelBekijk hier de reactie van Mathieu van der Poel

WielerFlits Podcast: Met Jan Janssen terug naar het WK 1967 in Voerendaal

Jan Janssen was dé grote favoriet. Op het WK wielrennen 1967 kreeg hij een gouden kans om in Voerendaal

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda