Na 48 jaar wordt familiebedrijf Van der Laan overgenomen

STADSKANAAL – Kantoorefficiency Van der Laan wordt overgenomen door Kieft All Office uit Emmen. Na 48 jaar hebben de huidige eigenaren Jaap en Ina van der Laan besloten om het stokje over te dragen. Vanaf juli zijn de nieuwe eigenaren te vinden aan de Loodzetter 3 in Stadskanaal.


Al 48 jaar is Van der Laan gevestigd in Stadskanaal, een begrip in kantoor materiaal. Het bedrijf is van vader op zoon overgedragen. In het jaar 2000 namen Jaap en Ina van der Laan het familiebedrijf over en hebben jarenlang met hart en ziel het bedrijf laten groeien naar het full servicebedrijf in kantoorbenodigdheden dat Van der Laan is anno 2022.

Anderhalf jaar geleden kwam het besef bij echtpaar Van der Laan dat ze het genoeg vonden. “Jaar in jaar uit hebben we 6 tot 7 dagen per week gewerkt, zonder vakantie. Ergens gaat je dat opbreken”, zegt Ina. “Ik heb er vrede mee, al is de winkel veel meer dan alleen mijn werk.” “Je klanten worden kennissen en sommige echt vrienden. Maar we weten dat we die niet kwijtraken”, aldus Jaap. “We hebben goede en slechte tijden gekend, maar het bedrijf heeft ons er doorheen getrokken. Het is nu tijd voor onszelf.” Het echtpaar is het roerend met elkaar eens.

Opvolging uit de regio
De opvolging voor familiebedrijf Van der Laan hebben ze gevonden in een ander familiebedrijf, Kieft All Office uit Emmen, niet ver van Stadskanaal. Daar hebben Ruud Hansler en zijn zoon Bas al jaren een soortgelijk bedrijf. “Na enkele gesprekken zagen we dat de service en sfeer bij Kieft All Office naadloos aansluit bij die van ons. Onze klanten worden net zo goed geholpen als altijd en dat vinden wij erg belangrijk”, benadrukt de afzwaaiende eigenaresse. Ruud vult aan: “Wij zijn erg onder de indruk van de service van Van der Laan en de waardering in de regio voor de winkel. Wij gaan hier mee door en nemen aanvullende diensten mee uit Emmen.” Daarmee doelt hij op meer eigen monteurs, ICT-diensten en de multifunctionals, de zogenaamde kopieer en printers in eigen beheer.

De afgelopen maand hebben de medewerkers van Kieft All Office en Van der Laan kennis met elkaar gemaakt en samen de werkzaamheden opgepakt. Vanaf 1 juli hebben Jaap en Ina officieel afscheid genomen van het bedrijf. “We willen geen groot afscheid dat past helemaal niet bij ons”, zegt Jaap heel nuchter. “De meeste klanten maken er deze maand nog gebruik van om een praatje maken en dat is prima.” Van der Laan gaat officieel vanaf 1 juli verder onder de naam Kieft van der Laan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda