Nieuwsbrief Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B)

De ondermijningscontainer komt op 14 september naar Emmen!

Herken jij de gevaren van drugscriminaliteit? Weet jij hoe hennep ruikt? Altijd al willen weten hoe een drugslab er uitziet? En waar kun je met jouw signalen naar toe? Breng op donderdag 14 september een bezoek aan de Ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken! Want helaas kan iedereen te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit.
De ondermijningscontainer komt te staan op de parkeerplaats achter het kantoor van Ondernemend Emmen. We werken in tijdsblokken zodat iedereen de informatieve introductie kan bijwonen en de ruimte heeft om de container te bezoeken.
Aanmelden en tijdsblok kiezen kan nu al via onze website.

Risico's brand vaak onderschat door ondernemers

Brandschade kan verstrekkende gevolgen hebben voor je bedrijf. De kans is groot dat een brand in je bedrijfspand ervoor zorgt dat de werkzaamheden voor een langere periode stil komen te liggen. In het ergste geval is de schade zelfs zo groot, dat een brand tot een faillissement leidt. Hoe risicobewust ben jij als ondernemer?
Onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden, brandstichting en het onveilig gebruik van elektrische installaties zijn veelvoorkomende oorzaken van een bedrijfsbrand. Daarom is het belangrijk dat je maatregelen treft om te voorkomen dat jouw pand in vlammen opgaat. Ben je benieuwd wat jij kunt doen? Download hier de checklist en lees de handige tips van de brandweer.

Camera in Beeld

Tijdens vakantieperiodes zijn er minder ogen aanwezig op een bedrijventerrein: aantrekkelijke tijden voor inbrekers! Heb jij beveiligingscamera’s hangen bij je bedrijfspand? Doe dan mee met ‘Camera in Beeld’. Dit is een politiesysteem dat buitencamera’s op een kaart laat zien. Zo weet de politie waar camerabewaking is. Als er bijvoorbeeld een inbraak is geweest kan de politie via ‘Camera in Beeld’ beelden van de dader verzamelen. Zo kan de dader sneller worden aangehouden.
Meedoen? Lees er alles over en meld je hier aan.

Je kunt maar één keer nee zeggen: pas op voor criminele investeerders

Als ondernemer kun je (tijdelijk) financiële problemen hebben. Bijvoorbeeld door de nasleep van de coronacrisis of door de huidige energiecrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, je diensten, je voertuig of zelfs je onderneming. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!
Tips om te voorkomen dat je in de val loopt lees je in deze flyer.

Meld Misdaad Anoniem

Meldingen van verdachte omstandigheden zijn cruciaal om criminelen en verborgen drugslabs op te sporen. Dit kan veilig via Meld Misdaad Anoniem. Help daarom mee en zorg dat iedereen de signalen weet te herkennen. Signalen van criminaliteit zijn bijvoorbeeld: activiteiten op ongebruikelijke tijdstippen, onbekende voertuigen (bestel- of vrachtwagens), afgeschermde deuren of ramen, overmatige beveiliging met camera’s. Denk ook aan huurders die alleen contant geld betalen, huurders die zich niet identificeren, onbekende tussenpersonen of de aanwezigheid van motorbendes. In deze flyer lees je alles over de signalen waarop je kunt letten en hoe je contact kunt opnemen met Meld Misdaad Anoniem.
Tip: bezoek op 14 september in Emmen de Ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken: daar zie en ruik je waar je op moet letten! Zie het bericht bovenaan deze nieuwsbrief.

Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Emmen

Ondernemend Emmen zorgt er voor dat alle bedrijventerreinen in Emmen hun KVO-B certificaat op tijd halen. Daarmee zorgen we met elkaar voor veilige, schone en hele bedrijventerreinen. Voor bedrijven die gevestigd zijn op een van de gecertificeerde bedrijventerreinen geldt dat ze, op vertoon van het KVO-certificaat, recht hebben op een reductie op hun verzekeringspremie.
Het onderhouden van dit keurmerk vraagt om doorlopende aandacht. Per bedrijventerrein is er een werkgroep die bestaat uit ondernemers, politie, brandweer en gemeente. Deze werkgroepen komen onder leiding van Ondernemend Emmen bij elkaar om de vinger aan de pols te houden op het gebied van veiligheid, groenonderhoud en de manier waarop ondernemers omgaan met hun private terrein. Kijk voor meer informatie op onze website.

Klachten Openbaar Gebied? Meld het ons!

Heeft u opmerkingen over groenonderhoud, overlast of gevaarlijke situaties in het openbaar gebied op de bedrijventerreinen? Meld het ons, liefst met foto’s van de situatie, dan zorgen wij ervoor dat uw klacht op de juiste plek terecht komt bij de gemeente. U kunt hiervoor mailen naar Arda van Dam, a.vandam@ondernemendemmen.nl.

Blijf op de hoogte

Op onze website en via onze social media kanalen plaatsen wij met regelmaat updates met nuttige informatie voor ondernemers. Check dus regelmatig onze website en volg ons via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda