Nieuwsbrief Ondernemend Emmen

EMMEN - OE-LID STELT ZICH VOOR. Deze keer in onze serie: IT Worxx. Onderaan deze nieuwsbrief stellen zij zich voor

Nieuwsbrief Ondernemend Emmen

OE-LID STELT ZICH VOOR
Deze keer in onze serie: IT Worxx. Onderaan deze nieuwsbrief stellen zij zich voor.

BIJEENKOMSTEN EN EVENEMENTEN

Dinsdag 24 oktober: workshop RVO over intellectueel eigendom en regelingen
Of je nu een foto schiet, tekst schrijft, idee deelt of een uitvinding doet: je wilt niet dat iemand anders jouw werk ongevraagd of op de verkeerde manier gebruikt. Tijdens deze workshop leer je hoe intellectuele eigendomsrechten jouw werk beschermen. Tevens neemt de RVO ons mee in de financiële regelingen die beschikbaar zijn voor het MKB vanuit de Rijksoverheid Aanmelden via onze website.


Zaterdag 4 november: Open Bedrijvendag
Met zo’n 40 deelnemers belooft het weer een gevarieerde dag te worden! Dit jaar hebben we er voor scholieren en studenten een wedstrijdelement aan toegevoegd met behulp van een handige app: het BedrijvendagSpel. Om te winnen moeten ze niet alleen zo veel mogelijk bedrijven bezoeken maar ook de vragen over die bedrijven goed beantwoorden en een selfie maken op een herkenbare plek in het bedrijf. Prijzen zijn een iPad, een Apple Watch of een HomePod Mini! De app kun je op 4 november downloaden uit je App Store of Play Store of via https://www.bedrijvendagspel.nl/.

Donderdag 9 november: Duurzaam ondernemen, van mondiaal naar lokaal
Samen met Growing Emmen organiseren wij deze bijeenkomst om ondernemers op weg te helpen naar een duurzame werkwijze. Want multinational of ZZP-er, we dragen allemaal ons steentje bij. Aanmelden kan via onze website.

Dinsdag 21 november: Algemene Ledenvergadering
Deze keer zijn we te gast bij Vepa in het Circulair centrum van de Fair Furniture Group en het Biobased Research Lab aan de James Cookstraat 20 in Emmen. Aanmelden via onze website.

Donderdag 23 november: HRM Netwerk
Autisme en werk gaan prima samen: Frederik Boven, directeur van Autisme Digitaal, legt met voorbeelden uit de praktijk uit hoe volwassenen met en zonder autisme beter kunnen communiceren op de werkvloer. Aanmelden via onze website.


NIEUWS VAN EN VOOR ONDERNEMERS

Jaarevenement Ik Ben Drents Ondernemer
Laat je inspireren tijdens het evenement BEKIJK HET MAAR op 31 oktober. Eric Idema, oprichter Easy Toys en CEO EQOM Group, neemt je mee van zijn oude zolderkamer tot in de boardroom van zijn multinational en deelt hoe hij is omgegaan met veranderingen. Aanmelden kan hier.


De Droomfabriek zoekt nieuwe ruimte om jongeren hun dromen te helpen verwezenlijken
De Droomfabriek is een samenwerking tussen Gemeente Emmen, PRO Emmen, Provincie Drenthe, Sedna en MEE Samen. Gezamenlijk willen deze partijen jongeren (in een kwetsbare positie) ondersteunen bij het verwezenlijken van hun dromen en plannen voor de toekomst. De Droomfabriek is op zoek naar een nieuwe ruimte : een 'werkplaats' op fietsafstand van de praktijkschool waar deze jongeren daadwerkelijk aan de slag kunnen met het werken aan hun dromen. Lees hier alles over de Droomfabriek en neem snel contact op als een geschikte ruimte weet!

Congres Chemport Innovatie Centrum Emmen
Bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland werken al enkele jaren samen aan een Groene Chemie. Nieuwsgierig naar onze innovatieprojecten in de recycling van kunststoffen, biopolymeren en biocomposieten? En wat deze ontwikkelingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Kom dan op 16 november naar het Chemport Innovatie Centrum Emmen (CICE)-congres in Emmen. Het congres is onderdeel van de Sustainable Innovation Week van 14 – 17 november. Meer informatie via Home - Sustainable Industry Challenge

College Tour Yspeert advocaten: ‘De bedrijfsarts, een kijkje in de spreekkamer’
Als werkgever ziet u de bui vaak al hangen als een werknemer zich ziek meldt: u bent overgeleverd aan het oordeel van de bedrijfsarts. Maar hoe houdt u toch grip op het verzuim?
Tijdens deze College Tour op maandag 27 november gaan we samen met u in gesprek met een bedrijfsarts en meerdere collega’s van Yspeert advocaten. Aanmelden is gratis en kan via de link in deze uitnodiging.

Circulaire Experience bij Draka Prysmian
Experts praten je bij op het gebied van circulariteit binnen de installatiebranche en benadrukken hoe groot de milieu-impact is van elektrotechniek binnen nieuwe gebouwen. Bij Draka Prysmian in Emmen op woensdagmiddag 29 november. Aanmelden kan via deze
uitnodiging.


Vooruit door groei: Executive managementprogramma van de RUG
Na twee succesvolle edities biedt de University of Groningen Business School begin 2024 opnieuw het executive managementprogramma aan. Het programma is speciaal ontwikkeld voor senior managers in de industrie en bouw. Tijdens het programma wordt ingegaan op praktische management tools om uw bedrijf te verbeteren op strategie, talentmanagement en het meten van prestaties. U krijgt inzicht het leiden van succesvolle veranderingen en u werkt samen met een topstudent aan een voor uw bedrijf relevant managementvraagstuk. Er is binnen het programma ook expliciet ruimte voor het inhoudelijk sparren met uw mede-ondernemers en toonaangevende noordelijke ondernemers. Zo leert u van elkaar!
Aanmelden voor de informatiesessie op 27 november kan via de website van de RUG.

TOEKOMSTBESTENDIGE BEDRIJVENTERREINEN
Met het project ‘Toekomstbestendige Bedrijventerreinen’ onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om bedrijventerreinen en hun bedrijven duurzaam en toekomstbestendig te maken. Wat gebeurt er al, waar is behoefte aan en welke kansen liggen er? Denk daarbij aan thema’s zoals energietransitie en energiebesparing, circulariteit, klimaatadaptatie en duurzame mobiliteit. In Emmen is Bargermeer III de pilot-locatie. In onze nieuwsbrief plaatsen wij vanaf nu maandelijks berichten over dit onderwerp.
Deze keer: denk mee over jouw eerste stap naar toekomstbestendig ondernemen!

Met behulp van de input van ondernemers en andere betrokkenen is de afgelopen tijd gewerkt aan een gedegen uitvoeringsplan voor Bargermeer III. Hierin staan de uitgangspunten, mogelijkheden en kansen beschreven die de basis vormen voor de daadwerkelijke uitvoering van verduurzamingsprojecten. Binnenkort ontvangen ondernemers op Bergermeer III een uitnodiging om in kleine informatieve sessies te kiezen welke concrete mogelijkheden ze willen benutten om op korte termijn te verduurzamen. Dat kan gaan over gebouwen, productieprocessen of transport, maar ook over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wij hebben ons huiswerk alvast gemaakt, dus er liggen duidelijke plannen met inzicht in de kosten en de baten. Dat maakt de eerste stap makkelijker!


OE-LID STELT ZICH VOOR
IT Worxx


Bij ons draait alles om verbinding
IT Worxx gelooft in de kracht van IT voor mensen én in mensen voor IT. Bij ons draait het niet alleen om betrouwbare techniek en dataverbindingen, maar ook om de echte verbinding tussen mensen. Als je kiest voor IT Worxx, kies je voor een oplossing die perfect aansluit bij jouw behoeften, omdat we onze klanten persoonlijk kennen. We zijn voortdurend bezig met de nieuwste ontwikkelingen en we komen altijd onze afspraken na.

Bij IT Worxx vindt je alles onder één dak, zodat je een duidelijk aanspreekpunt hebt voor al je ICT uitdagingen. Jouw organisatie is uniek en daarom bieden we meer dan alleen producten en diensten. Wij gaan verder. We verdiepen ons in jouw omgeving en worden één met jouw visie, doelen en behoeften. Jouw succes is ons succes, en we zetten alles op alles om jouw ambities waar te maken.

Als jouw betrouwbare ICT-partner staan we altijd paraat, ongeacht de situatie. Geen gedoe meer met ICT-partners die naar elkaar wijzen bij calamiteiten en verstoringen. Bij IT Worxx nemen we verantwoordelijkheid en zetten we onze expertise in om elke uitdaging aan te gaan en op te lossen. Onze passie voor technologie drijft ons voort om voorop te lopen in de nieuwste trends en ontwikkelingen. We zijn gedreven om de meest innovatieve oplossingen te bieden die jouw organisatie naar nieuwe hoogten tillen.

Maar wat ons echt onderscheidt, is onze deskundigheid. Ons team van toegewijde professionals beschikt over een schat aan ervaring en kennis in uiteenlopende ICT-gebieden. Of het nu gaat om cloudoplossingen, netwerkbeheer, cybersecurity of digitalisering, wij hebben de expertise om jouw ICT-landschap te optimaliseren en te beveiligen.

Sinds 2023 zijn we onderdeel van Arrix ICT in Drachten. We versterken elkaar met onze gezamenlijke expertise en specialismen. Samen kunnen we onze ambities nog verder vormgeven.

IT Worxx
Waanderweg 190
7812 HZ Emmen
Tel. 0591 631 058
www.itworxx.nl

Kijk voor een overzicht van interessante bijeenkomsten op de website van Ondernemend Emmen.

Blijf op de hoogte
Op onze website en via onze social media kanalen plaatsen wij met regelmaat updates met nuttige informatie voor ondernemers. Check dus regelmatig onze website en volg ons via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Onze eerdere nieuwsbrieven teruglezen? Open de nieuwsbrief dan in de browser en klik links bovenaan op ‘past issues’.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda