Commissaris van de koning en burgemeesters bedanken zorghelden

EMMEN – Op het provinciehuis in Assen en bij een aantal gemeentehuizen in het verzorgingsgebied van Treant Zorggroep ging vanmorgen de vlag in top. Met dit gebaar werden de zorghelden namens de inwoners van de provincie Drenthe en de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Stadskanaal en Veendam in het zonnetje gezet. Hartstikke trots op onze zorghelden!


Daarnaast kwamen een paar burgemeesters op een locatie van Treant in actie om de vlag te hijsen en hun dank uit te spreken op soms ludieke wijze. Burgemeester Eric van Oosterhout en wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen bezorgden de medewerkers van woonwijkcentrum De Holdert na het hijsen van de vlag met een ladderwagen van de brandweer gebak op de verdiepingen.


‘Van onschatbare waarde’‘Zorgmedewerkers zijn in coronatijd van onschatbare waarde geweest, en dat zijn ze nog steeds. Ontzettend bedankt voor al jullie inspanningen, al die maanden lang!’, zegt een dankbare commissaris van de koning Jetta Klijnsma. Zij hijst de vlag, net als burgemeesters Jan Seton, Bert Bouwmeester, Janny Vlietstra, Eric van Oosterhout, Karel Loohuis, Klaas Sloots en Sipke Swierstra.


Bij het Scheperziekenhuis in Emmen spraken Paula Nelissen, voorzitter raad van bestuur van Treant Zorggroep en stafvoorzitter Frank Kroezen hun waardering uit over de betrokkenheid vanuit de politiek in de regio en waren vanzelfsprekend zelf ook vervuld van trots. ‘Ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij we zijn met onze zorgprofessionals. Zij hebben een ongelofelijk zware tijd achter de rug. Wat mij extra trots maakt is dat de kwaliteit van zorg, ondanks de druk op de zorg door corona, enorm hoog is. Dit blijkt wel doordat we onlangs op al onze locaties, zowel in het ziekenhuis als in de ouderenzorg, beoordeeld zijn op de kwaliteit van zorg en met vlag en wimpel zijn geslaagd!’


Bestuursvoorzitter Paula Nelissen en stafvoorzitter Frank Kroezen hadden de eer om onder grote belangstelling van leerlingen van het Esdal College en politie en ambulances te klappen voor de medewerkers. (foto Bennie Wolbers)

Bij Woonwijkcentrum Holdert in Emmen klom wethouder Raymond Wanders in het bakje van de ladderwagen om op grote hoogte het gebak bij de medewerkers te bezorgen.(foto's Henk van Wieren)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda