CULTUUR

Drents kunstpodium Into Nature ontvangt een omvangrijke toekenning van het landelijke Mondriaan Fonds

ASSEN - Into Nature heeft een substantiële toekenning gekregen van het Mondriaan Fonds binnen de regeling Kunstpodia Basis. Niet eerder kreeg een Drents kunstpodium zulke substantiële erkenning, voor de periode 2025-2028 ontvangt de organisatie jaarlijks 225.000 euro. Samen met de doorgaande steun van de provincie Drenthe vormt deze erkenning de basis voor een divers programma. De adviescommissie van het Mondriaan Fonds over de toekenning: - De programmering van Into Nature verhoudt zich overtuigend tot actuele maatschappelijke en ecologische vraagstukken - .
Reageer!

ATLAS Theater en St. Grote Kerk Cultureel bundelen krachten voor cultuur in Emmen

EMMEN - Het ATLAS Theater en stichting Grote Kerk Cultureel kondigen met trots een nieuwe samenwerking aan, waarmee ze in een gezamenlijke inspanning de culturele diversiteit en betrokkenheid in Emmen en omgeving willen bevorderen. Door deze samenwerking bundelen beide instellingen hun krachten om een breder publiek te bereiken en klassieke muziek in Emmen nog meer onder de aandacht te brengen.
Reageer!

Jessica Bonnema oet Assen schref Kedogies, een dichtbundel veur kinder

BEILEN - . Een bezundere prissentatie oflopen dönderdag bij het Huus van de Taol in Beilen. Jessica Bonnema oet Assen hef heur eerste dichtbundel veur kinder schreven. In het boekie met de titel Kedogies staot gedichten in het Drents en Nederlaands. De jonge vörmgeefster Nikki Roosma oet Möppelt hef der prachtige illustraties bijmaakt.
Reageer!

Huus van de Taol zoekt Liefste Drentse Woord van 2023

Streektaalorganisatie Huus van de Taal zoekt dit jaar het Liefste Drentse Woord. Naast alle akelige dingen die er in de wereld gebeuren wil het Huus hiermee een positief geluid laten horen. Woorden kunnen ingestuurd worden op www.huusvandetaol.nl/lief . Al enkele jaren is er een verkiezing van het Mooiste Drentse Woord, maar dit jaar pakt het steunpunt voor het Drents het anders aan. Iedereen die wil kan meedoen aan de zoektocht naar het liefste Drentse woord.
Reageer!

Activiteit Historische Vereniging gaat niet door.

EMMEN - De Historische Vereniging Zuidoost Drenthe had op 4 november 2023 een historisch café gepland in de BB-bunker in Emmen. De bunker zou die middag opengesteld zijn ter bezichtiging. Door omstandigheden kan deze activiteit helaas niet doorgaan.
Reageer!

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2023?

EMMEN - Vrijdag 5 januari 2024 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen personen, verenigingen of organisaties voordragen voor deze prijs. De prijs is bedoeld voor nieuwe talenten of talenten die al langer met cultuur bezig zijn. Denk daarbij aan muziek, dans, theater, kunst of literatuur. Voorwaarde is dat er een sterke culturele band is met de gemeente Emmen. Gitarist, componist en producer Bernard Gepken heeft de Cultuurprijs 2022 gewonnen.
Reageer!

Vincent van Gogh en zijn ROEPING

EMMEN - Vincent van Gogh is een van de meest bekende kunstenaars ter wereld, maar wat veel mensen niet weten is dat hij aanvankelijk een totaal andere roeping had. Hij koesterde namelijk de wens om dominee te worden. De lezing begint met het verkennen van Van Gogh's vroege jaren en zijn religieuze opvoeding. We duiken in de invloed van zijn familie en de sociale omstandigheden van die tijd, die zijn innerlijke roeping beïnvloedden.
Reageer!

Open Call voor nieuwe producties in Drenthe Poplab zoekt nieuwe makers

ASSEN - Poplab Drenthe biedt makers in de popcultuur weer de kans een project te realiseren. Met een financiële bijdrage en coaching mogen zij een interdisciplinaire productie realiseren; een productie waarin muziek gecombineerd wordt met bijvoorbeeld dans of theater. Spoken word artiesten, muzikanten, theatermakers, rappers en producers kunnen tot 12 november 2023 een projectvoorstel sturen naar erik@kunstencultuur.nl. Een selectiecommissie beslist daarna welke plannen uitgevoerd mogen worden. Na de selectie kunnen makers tot 1 maart 2024 aan hun project werken.
Reageer!

Nei seizoen Taal an Taofel begunt met Bert Hadders, Yvonne Bijl en Jenny Anna Linde in Noord-Slien

BEILEN â?? Vrijwilligers van streektaolorganisatie het Huus van de Taol bint drok gangs met de veurbereidingen van het neie seizoen van Taal an Taofel. Op acht zundagen in de winter kunt bezukers naor streektaolschrievers luustern. En ok is der altied meziek en tussen de middag waarm eten. Al meer as 25 jaor is de combinatie van Drentse schrieverij & meziek en eten geliefd. In het neie seizoen kuj op acht zundagen naor Taal an Taofel in Dwingel en Noord-Slien.
Reageer!

Expositie Open Monumenten Dagen 2023

EMMEN - Levend Erfgoed. Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen weer duizenden monumenten in Nederland gratis hun deuren, tijdens de 37ste editie van de Vriendenloterij Open Monumentendag. In 2023 is het twintig jaar geleden dat het UNESCO-verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en dat vieren we door het thema -Levend Erfgoed- te koppelen aan Open Monumentendag. Levend Erfgoed zijn de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer doorgeven.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda