CULTUUR

Jessica Bonnema oet Assen schref Kedogies, een dichtbundel veur kinder

BEILEN - . Een bezundere prissentatie oflopen dönderdag bij het Huus van de Taol in Beilen. Jessica Bonnema oet Assen hef heur eerste dichtbundel veur kinder schreven. In het boekie met de titel Kedogies staot gedichten in het Drents en Nederlaands. De jonge vörmgeefster Nikki Roosma oet Möppelt hef der prachtige illustraties bijmaakt.
Reageer!

Huus van de Taol zoekt Liefste Drentse Woord van 2023

Streektaalorganisatie Huus van de Taal zoekt dit jaar het Liefste Drentse Woord. Naast alle akelige dingen die er in de wereld gebeuren wil het Huus hiermee een positief geluid laten horen. Woorden kunnen ingestuurd worden op www.huusvandetaol.nl/lief . Al enkele jaren is er een verkiezing van het Mooiste Drentse Woord, maar dit jaar pakt het steunpunt voor het Drents het anders aan. Iedereen die wil kan meedoen aan de zoektocht naar het liefste Drentse woord.
Reageer!

Activiteit Historische Vereniging gaat niet door.

EMMEN - De Historische Vereniging Zuidoost Drenthe had op 4 november 2023 een historisch café gepland in de BB-bunker in Emmen. De bunker zou die middag opengesteld zijn ter bezichtiging. Door omstandigheden kan deze activiteit helaas niet doorgaan.
Reageer!

Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2023?

EMMEN - Vrijdag 5 januari 2024 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen personen, verenigingen of organisaties voordragen voor deze prijs. De prijs is bedoeld voor nieuwe talenten of talenten die al langer met cultuur bezig zijn. Denk daarbij aan muziek, dans, theater, kunst of literatuur. Voorwaarde is dat er een sterke culturele band is met de gemeente Emmen. Gitarist, componist en producer Bernard Gepken heeft de Cultuurprijs 2022 gewonnen.
Reageer!

Vincent van Gogh en zijn ROEPING

EMMEN - Vincent van Gogh is een van de meest bekende kunstenaars ter wereld, maar wat veel mensen niet weten is dat hij aanvankelijk een totaal andere roeping had. Hij koesterde namelijk de wens om dominee te worden. De lezing begint met het verkennen van Van Gogh's vroege jaren en zijn religieuze opvoeding. We duiken in de invloed van zijn familie en de sociale omstandigheden van die tijd, die zijn innerlijke roeping beïnvloedden.
Reageer!

Open Call voor nieuwe producties in Drenthe Poplab zoekt nieuwe makers

ASSEN - Poplab Drenthe biedt makers in de popcultuur weer de kans een project te realiseren. Met een financiële bijdrage en coaching mogen zij een interdisciplinaire productie realiseren; een productie waarin muziek gecombineerd wordt met bijvoorbeeld dans of theater. Spoken word artiesten, muzikanten, theatermakers, rappers en producers kunnen tot 12 november 2023 een projectvoorstel sturen naar erik@kunstencultuur.nl. Een selectiecommissie beslist daarna welke plannen uitgevoerd mogen worden. Na de selectie kunnen makers tot 1 maart 2024 aan hun project werken.
Reageer!

Nei seizoen Taal an Taofel begunt met Bert Hadders, Yvonne Bijl en Jenny Anna Linde in Noord-Slien

BEILEN â?? Vrijwilligers van streektaolorganisatie het Huus van de Taol bint drok gangs met de veurbereidingen van het neie seizoen van Taal an Taofel. Op acht zundagen in de winter kunt bezukers naor streektaolschrievers luustern. En ok is der altied meziek en tussen de middag waarm eten. Al meer as 25 jaor is de combinatie van Drentse schrieverij & meziek en eten geliefd. In het neie seizoen kuj op acht zundagen naor Taal an Taofel in Dwingel en Noord-Slien.
Reageer!

Expositie Open Monumenten Dagen 2023

EMMEN - Levend Erfgoed. Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen weer duizenden monumenten in Nederland gratis hun deuren, tijdens de 37ste editie van de Vriendenloterij Open Monumentendag. In 2023 is het twintig jaar geleden dat het UNESCO-verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en dat vieren we door het thema -Levend Erfgoed- te koppelen aan Open Monumentendag. Levend Erfgoed zijn de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer doorgeven.
Reageer!

Verborgen Mystiek. Schatten uit het verleden’

EMMEN - Van zaterdag 29 juli tot en met zondag 10 september 2023 vindt de laatste tentoonstelling plaats bij CBK Emmen op de oude locatie in het Rensenpark. Door Museum Janning uit Nieuw-Schoonebeek is de exclusieve expositie - Verborgen Mystiek. Schatten uit het verleden - samengesteld. In de expositie worden prachtige historische kerkelijke kunstwerken getoond, niet met de focus op religie maar op de mystiek die van de stukken uitging.
Reageer!

'Mensen moeten zoiets hebben: 'wauw, daar wil ik naar toe'

EMMEN - Het is een markt vol met mineralen, fossielen, archeologie, geologie en aanverwant. Met talloze (kinder)activiteiten en met enkele zeer prominente gasten. 'Stonehunter' Eric van IJsseldijk tekent voor de organisatie van de Oertijdmarkt op 30 juli (10.00-17.00 uur) in Emmen - op de wielerbaan achter het stadion van FC Emmen -en na het succes van vorig jaar wil hij meer. 'Vorig jaar trokken we liefst vierduizend bezoekers. Natuurlijk hopen we dat aantal te overtreffen. Ik kan nu al zeggen dat we 140 kramen hebben en dat is al aanzienlijk meer ten opzichte van vorig jaar, zegt hij tevreden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda