GEMEENTE EMMEN

Rietplas deels opnieuw ingericht

EMMEN - De Rietplas (grote en kleine) is al jaren een prachtig recreatie gebied waar inwoners en andere bezoekers graag zijn. De afgelopen jaren waren er verschillende ontwikkelingen die vroegen om een aanpak. De gemeente Emmen heeft samen met anderen meerdere punten aangepakt, waarmee ze voor iedereen een fijne plek wil bieden.
Reageer!

Snelheidsmeter beloont weggebruikers Parc Sandur

EMMEN - In de wijk Parc Sandur in Emmen staat 4 weken lang een snelheidsmeter die geld oplevert. Deze zogeheten -Safety-safe- beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km per uur houden. Het geld gaat in een digitale spaarpot en het opgehaalde bedrag gaat naar een zelfgekozen spaardoel. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 4.000 euro. Op 13 juli gaat de snelheidsmeter weer weg en is bekend hoeveel geld gespaard is.
Reageer!

Onthulling snelheidsmeter met beloning

EMMEN - In de wijk Parc Sandur in Emmen staat er 4 weken lang een snelheidsmeter die geld oplevert. Deze zogeheten ‘Safety-safe’ beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden. Het geld gaat in een digitale spaarpot en het opgehaalde bedrag gaat naar een zelfgekozen spaardoel. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal € 4.000,-. Op 13 juli gaat de snelheidsmeter weer weg en is bekend hoeveel geld gespaard is. Het project is mede mogelijk gemaakt door ‘Idee voor mijn buurt’.
Reageer!

Gezamenlijke aanpak leefbaarheid Veenoord

EMMEN - Integraal plan waarin projecten worden samengevoegd om leefbaarheid te vergroten In Veenoord worden door gemeente en woningcorporatie Woonservice de komende jaren verschillende projecten uitgevoerd met als doel om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Gemeente Emmen voegt deze projecten samen in een overzichtelijk plan voor de gebiedsontwikkeling voor Veenoord.
Reageer!

Emmen investeert in verduurzamen gemeentelijke gebouwen

EMMEN - De gemeente Emmen gaat al haar kantoorgebouwen, sportaccommodaties en overige panden verduurzamen tot energielabel C. Hiermee zet de gemeente een belangrijk stap om energie te besparen en de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. In totaal gaat het om een investering van bijna 4 miljoen euro voor de periode tot einde 2023. De gemeente neemt verschillende maatregelen om te verduurzamen. Daarbij gaat het zowel om het opwekken als het besparen van energie.
Reageer!

Emmen biedt twee dagen noodopvang aan honderd asielzoekers uit overvol Ter Apel

EMMEN - Gemeente Emmen biedt de komende twee nachten onderdak aan 100 asielzoekers uit het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het aanmeldcentrum zit vandaag wederom helemaal vol. De groep wordt opgevangen in sporthal Bargeres die nu in allerijl wordt ingericht voor noodopvang. De eerste mensen worden begin van de avond verwacht.
Reageer!

Gemeente Emmen schiet zelfstandige zwembaden en sporthallen te hulp

EMMEN - Onderhoud aan geprivatiseerde zwembaden en sporthallen mogelijk door subsidie knelpuntenpot Stichting openluchtzwembad Emmer-Compascuum, stichting openluchtzwembad Erica, stichting openluchtzwembad De Wiekslag, stichting openluchtzwembad De Wieke, stichting sporthal Meerdijk, stichting sporthal Erica en stichting sporthal Nieuw-Weerdinge moeten noodzakelijk onderhoud plegen zodat hun accommodatie geopend kan blijven.
Reageer!

Tijdelijke subsidieregeling voor grote evenementen met coronaschade

EMMEN - Grote publieksevenementen op het gebied van cultuur, kunst, sport en recreatie zijn hard geraakt door de coronacrisis en merken daar ook nu nog de gevolgen van. De gemeente Emmen stelt daarom maximaal 100.000 euro extra subsidie beschikbaar om grote evenementen ook dit jaar nog tegemoet te komen. Tot december 2022 kunnen evenementenorganisatoren van grote, beeldbepalende evenementen voor Emmen met minimaal 5000 bezoekers en bovenregionale uitstraling een beroep doen op een bijdrage van maximaal 10.000 euro per evenement.
Reageer!

Bouw 80 sociale huurwoningen in Emmermeer

EMMEN - De gemeente Emmen en woningcorporatie Domesta hebben de intentie om circa 80 betaalbare sociale huurwoningen te bouwen aan de Valtherlaan in Emmermeer. Aan de rand van het Valtherbos komen deze woningen in een groene en landelijke omgeving. Domesta is eigenaar van een aantal percelen tussen de Valtherzandweg, Warmeerweg en de Valtherlaan.
Reageer!

Plaatsen GFE-zuilen voor hoogbouw in Emmen gestart

EMMEN = Deze week is Area Reiniging begonnen met het plaatsen van de GFE-zuilen voor bewoners van flats, appartementen en bovenwoningen (hoogbouw) in de gemeente Emmen. Deze bewoners hadden nog geen mogelijkheid om hun Groente-, Fruit- en Etensrestenafval (GFE) te scheiden. Door leveringsproblemen begint het plaatsen later dan oorspronkelijk de bedoeling was. In het totaal worden er 260 GFE-zuilen geplaatst.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda