GEMEENTE EMMEN

Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs en Annemiek Drenth Emmenaar van het jaar

EMMEN - Een spetterend begin van 2022. Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs en Annemiek Drenth Emmenaar van het jaar Door de coronamaatregelen is het vertrouwde nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater ook dit jaar niet mogelijk. Om het nieuwe jaar met een frisse en positieve boodschap te starten lanceert de gemeente Emmen vanavond haar unieke Nieuwjaarsfilm.
Reageer!

Pieter Koolwijk is ereburger van de gemeente Emmen

EMMEN - Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk uit Emmen is benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Burgemeester Eric van Oosterhout verraste hem hiermee tijdens de opnames van de Nieuwjaarsfilm van de gemeente. Hij overhandigde Pieter Koolwijk de erepenning en bijbehorende oorkonde op het Marktplein bij de Grote Kerk. Pieter Koolwijk kreeg de penning omdat hij op 5 oktober 2021 de belangrijkste Nederlandse literatuurprijs heeft ontvangen voor schrijvers van kinderboeken.
Reageer!

Gemeente Emmen klaar voor nieuw inburgeringsstelsel

EMMEN - Sneller meedoen door nieuwe wet Inburgering. Per 1 januari 2022 treedt de nieuwe wet Inburgering in werking. Gemeenten worden vanaf deze datum weer verantwoordelijk voor de inburgering van nieuwe statushouders. Doel van de nieuwe wet is dat nieuwkomers zo snel mogelijk meedoen in de Nederlandse samenleving. In de nieuwe aanpak staan een brede intake en persoonlijk inburgeringstraject centraal. Gemeente Emmen heeft de uitvoering van de nieuwe wet ondergebracht bij leerwerkbedrijf Menso.
Reageer!

DHL Parcel gaat een CityHub XL bouwen aan de Nijbracht in Emmen

EMMEN - DHL Parcel gaat een CityHub XL bouwen aan de Nijbracht in Emmen die als uitvalsbasis gaat dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in Emmen en omgeving. Daarvoor werd de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 12000 m2 deze week getekend. Het pand gaat voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen in de bouw (BREEAM).
Reageer!

Nieuwbouwplannen voor Barger-Oosterveld en Emmen-centrum

EMMEN - Drie appartementencomplexen met in totaal 54 woningen aan de Weerdingerstraat in Emmen en zeven vrijstaande woningen aan de Oosterveldsestraat in Barger-Oosterveld. Deze twee kansrijke woningbouwplannen worden de komende periode verder onderzocht en uitgewerkt. Het college van Emmen is akkoord met het sluiten van intentieovereenkomsten met de ontwikkelaars van deze plannen.
Reageer!

New eMMergy Congres op 17 en 18 november geannuleerd

EMMEN - De gemeente Emmen heeft besloten het New eMMergy congres op 17 en 18 november aanstaande te verplaatsen naar woensdag 6 en donderdag 7 april 2022. De reden hiervoor zijn de nieuwe coronamaatregelen die op 13 november zijn ingegaan. Na de persconferentie van afgelopen vrijdag met daarin de nieuw afgekondigde coronamaatregelen, en na overleg met het ATLAS Theater, werd duidelijk dat een aantal onderdelen van het congres niet kon doorgaan zoals gewenst.
Reageer!

Verdriedubbeling aanmeldingen pleegouders in Drenthe

EMMEN - Pleegzorgdrenthe, het samenwerkingsverband van de drie pleegzorgorganisaties in Drenthe. Yorneo Pleegzorg, Leger des Heils Pleegzorg en William Schrikker Gezinsvormen) kijkt terug op een bijzondere week. de aandacht en activiteiten in de Week van de Pleegzorg hebben we drie keer zoveel aanmeldingen binnengekregen van mensen die meer willen weten over pleegouder worden. Een ontzettend mooi resultaat. Meer pleegouders zijn nodig om zo een goede match te kunnen maken tussen een kind en een pleeggezin aldus Marchien Timmer van Yorneo, namens Pleegzorgdrenthe.
Reageer!

Emmenaren maken kennis met nieuwe vormen van kunst en cultuur

EMMEN - Meer inwoners ontdekken een nieuwe vorm van kunst en cultuur en meer culturele activiteiten vinden plaatst in de persoonlijke kring. Dat zijn enkele uitkomsten van de Cultuurmonitor 2021, een grootschalig onderzoek naar de cultuurbeleving onder de inwoners van de gemeente Emmen. Corona heeft een duidelijke invloed gehad op de deelname van de Emmenaren aan culturele activiteiten. Dat is terug te zien in de uitkomsten van de Cultuurmonitor.
Reageer!

Lokale Alliantie Emmen Rookvrij timmert aan de weg

EMMEN - Op 27 oktober tekenden 14 nieuwe organisaties voor een Rookvrije Generatie in Emmen. De Rookvrije Generatie zet zich in om kinderen rookvrij te kunnen laten opgroeien. Door het ondertekenen van een intentieverklaring, verbinden ook de nieuwe organisaties zich aan de gezamenlijke ambitie van de Alliantie Emmen Rookvrij om kinderen zo min mogelijk met roken in aanraking laten komen. Hiermee is weer een volgende stap gezet naar een generatie kinderen dat opgroeit zonder de schadelijke effecten van tabaksrook.
Reageer!

Tijdelijke noodopvang asielzoekers in voormalig hotel in Emmen

EMMEN - Vanaf volgende week worden er asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen aan de Van Schaikweg. Het gaat om tijdelijke noodopvang voor gezinnen. Zij worden overgeplaatst vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel. De instroom van asielzoekers in het aanmeldcentrum is zo groot dat ze mensen geen fatsoenlijk onderdak meer kunnen bieden. Het COA kampt momenteel met een groot opvangtekort door meer asielaanvragen en de komst van Afghaanse evacues.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda