Sobere herdenking bij het Indië Monument in Emmen

EMMEN – Afgelopen woensdag zijn bij het Indië Monument voor de begraafplaats in het centrum van Emmen de dertig militairen uit Zuidoost-Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in voormalig Nederlands-Indië en op Nieuw-Guinea hun leven hebben verloren. Deze herdenking werd voor de 28e keer gehouden, maar wel op een aangepaste wijze vanwege het coronavirus. Zonder militair orkest en zonder bezoekers. Onder de aanwezigen wel enkele familieleden van gesneuvelde militairen.


Namens de nabestaanden en de Stichting Monument Gesneuvelde Indië-militairen 1945 - 1962 legde vice-voorzitter Jans Katerberg een krans. De Emmer burgemeester Eric van Oosterhout deed dat namens de drie gemeenten Emmen, Coevorden en Borger Odoorn onder het toeziend oog van zijn collega’s Bert Bouwmeester (Coevorden) en Jan Seton (Borger-Odoorn). Daarna werden door mevrouw Reitsma de namen van de dertig gesneuvelde militairen opgelezen en werd deze herdenking afgesloten met een minuut stilte.


De burgemeesters Jan Seton (Borger-Odoorn), Eric van Oosterhout (Emmen) en Bert Bouwmeester (Coevorden) gedenken met een minuut stilte de gevallen militairen. (foto Bennie Wolbers) ZIE OOK HET FOTOBOEK

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda