Sint Gerardus Majella bedevaart in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Aanstaande zondag 30 juni zal weer de jaarlijkse Gerardus Majella Bedevaart plaatsvinden. De aanvang is om 10.00 in het kerkenbos achter de kerk in Barger Oosterveld. Daaraan voorafgaande kan men ook al gaan deelnemen aan een pelgrimstocht vanaf de Paulus Kerk in Emmen.Vroeger trokken de gelovigen lopend vanuit hun eigen parochie naar Barger Oosterveld om daar deel te nemen aan de bedevaartsmis.Door de komst van de auto's is dat langzaam weggevallen. Vorig jaar is deze traditie door een kleine groep weer opgepakt en zijn wandelend vanaf de Paulus Kerk naar de Gerardus Majella Kerk gegaan.


Ook komende zondag zal dat weer het geval zijn en iedereen die het leuk vindt om ook mee te lopen kan zich aanmelden bij de Locatie Paulus kerk per e-mail: secretariaat.emmen@degoedeherderparochie.nl of tijdens de openingsuren van het secretariaat op woensdag van 09.30 uur tot 11.30 uur. De wandeltocht begint om 8.15 uur vanaf het kerkplein bij de Paulus kerk.

De wandelaars zullen dan op tijd iin Barger Oosterveld arriveren om aan de bedevaartsmis, die zal worden geleid door Vicaris-Generaal Peter Wellen met assistentie van pastoor Stiekema en pastoraalmedewerker José Lange, mee te kunnen doen.

Voor deze keer zal het Gemengd Koor van de Majella kerk onder leiding van organist-dirigent Anton Lukassen worden uitgebreid met leden van het St.Caecilia koor uit Erica, het Pauluskoor en Bernarduskoor uit Emmen en Franciscuskoor uit Emmerschans.

Na de bedevaart is er nog een gezellig samenzijn op het kerkplein waar de koffie en de krentebrood niet zullen ontbreken en is er tegen betaling ook gelegenheid tot het nemen van een warme hap en een drankje. Iedereen is van harte welkom op deze hopelijk zonnige zondagmorgen in Barger Oosterveld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda