Concert van organist-beiaardier in Grote Kerk Emmen

EMMEN - Op vrijdag 8 augustus a.s. geeft Mannes Hofsink (1981) een concert op het Roelf Meijer-orgel in de Grote Kerk in Emmen. Hofsink is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente in de Grote of Mariakerk te Meppel. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Meppel en geeft hij leiding aan Cantorij Nijeveen.

Ook heeft hij een concert- en lespraktijk. Op het programma van het concert in Emmen staan composities van Jan Pieterszoon Sweelinck, Nico Verrips, Johan Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy en enkele werken uit het Liedboek van de Kerken.

Mannes Hofsink studeerde orgel 1e fase en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan de Saxion Hogeschool in Enschede, afdeling conservatorium. Orgel 2e fase studeerde hij aan de Messiaen Academie bij Cor Ardesch en eveneens Gijs van Schoonhoven, koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Louis Buskens en beiaard (Bachelor en Proficient of Carillon) aan het Carillon Instituut Nederland bij Boudewijn Zwart. Momenteel volgt hij improvisatie- en interpretatielessen bij organist Toon Hagen.

Diverse keren begeleidde Hofsink op orgel het Requiem van Duruflé en op harmonium de Petite Messe Solennelle van Rossini. Onlangs vertolkte hij de orkestbegeleiding van het Gloria van Poulenc met het koor Musica Vocalis uit Zwolle en Ein Deutsches Requiem van Brahms in de Eusebiuskerk in Arnhem. Hij ging mee als organist van het Zwols Vocaal Ensemble op concertreis naar Engeland, leidde en speelde tegelijkertijd continuo bij een heugelijke uitvoering van het Stabat Mater van Pergolesi en voerde het complete oeuvre voor beiaard uit van de Dordtse componist Kors Monster tijdens het gelijknamige festival in Dordrecht.

Dit oeuvre wordt gerekend tot de moeilijkst speelbare muziek voor beiaard. Begin 2013 was hij gastdirigent van het Meppeler Kamerkoor Cigale, dat onder zijn leiding een memorabel concert rondom de figuur Maria zong, uiteraard uitgevoerd in de Grote of Mariakerk in Meppel. Onlangs voerde hij samen met drie collega-musici het Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit.

Het concert maakt deel uit van de serie Orgelzomer Emmen, georganiseerd door de Stichting Grote Kerk Cultureel.
Datum: vrijdag 8 augustus,
aanvang 20.00 uur.
Entree € 6,00.
Vrienden SGKC € 4,50.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda