Ondertekening Memorandum of Understanding

ASSEN - Woensdag 9 december 2016 ondertekent gedeputeerde Tjisse Stelpstra namens het college van gedeputeerde staten van Drenthe een Memorandum of Understanding tijdens de Klimaattop in Parijs. Met dit statement worden de aanwezige wereldleiders opgeroepen om zich meer in te spannen om in 2050 grotendeels energie neutraal te zijn.


Door het ondertekenen van dit document zet Drenthe zich samen met 57 andere internationale regio’s in om de doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn, te halen. Dit doen de regio’s onder andere door met elkaar samen te werken, kennis te delen en middelen beschikbaar te stellen.

Tijdens de Klimaattop wordt gestreefd naar een akkoord voor een gezamenlijke inspanning om deze doelstelling te halen. De benodigde energietransitie zal voor een belangrijk deel plaatsvinden door de internationale regio’s. Dit biedt kansen voor het MKB in Drenthe die geïnteresseerd zijn in samenwerking met bedrijven uit andere regio’s. De ondertekening van dit memorandum biedt een vertrekpunt om dergelijke samenwerking tot stand te brengen.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: ‘Drenthe zet zich in voor een energieneutraal Drenthe in 2050. De provincie is klein ten opzichte van de wereldeconomie. Door samen te werken met andere regio’s kunnen we een statement maken dat we serieus ons in willen zetten om deze doelstelling te halen. Onze inzet voor het stimuleren van schone energie en minder energiegebruik in Drenthe staat in de Energieagenda. Deze agenda is in het voorjaar 2016 gereed.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda