Noorden vertegenwoordigd op Grüne Woche in Berlijn

ASSEN - Op uitnodiging van Staatssecretaris Martijn van Dam hebben de drie landbouwgedeputeerden van het Noorden afgelopen week een tweedaags bezoek gebracht aan de Grüne Woche in Berlijn. Dit is de grootste land- en tuinbouwbeurs ter wereld. Naast de 68 landen die waren vertegenwoordigd, presenteerden zich ook verschillende Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven. Onder de Nederlandse bedrijven waren verschillende bedrijven uit het Noorden vertegenwoordigd.

Gedeputeerden Henk Jumelet (Dr), Henk Staghouder (Gr) en Johannes Kramer (Fr) hebben het programma van het van het Ministerie van Economische Zaken gevolgd. Samen met Staatssecretaris Van Dam, Tweede Kamerleden, Ambassade van Duitsland en verschillende EU Landbouw Ministers is uitgebreid gesproken over de toekomst van land- en tuinbouw in Nederland en Europa.

Export agrarische sector stijgt naar record hoogte
Tijdens de Grüne Woche is door de Staatssecretaris bekendgemaakt dat de export van agrarische producten in 2015 naar een recordhoogte is gestegen. De drie landbouwgedeputeerden zeggen daar het volgende over: “De stijging van de export is ook goed voor het Noorden. De land- en tuinbouwsector is van groot belang en zorgt voor ondernemerschap en dynamiek. Tijdens de landbouwbeurs hebben we laten zien en horen wat wij in het Noorden, samen met onze partners, belangrijk vinden en hoe wij vinden dat de toekomst van de landbouw eruit moet zien. Dit was ook een uitgelegen kans om ons standpunt voor een grondgebonden fosfaatregeling nadrukkelijk naar voren te brengen. Het was goed dat wij hier ons

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda