Nieuwe subsidieregeling voor ondernemers

ASSEN - Het college van de gemeente Emmen heeft een vernieuwde stimuleringsregeling vastgesteld voor de landbouwsector.


Bedrijven
worden hiermee gestimuleerd om te investeren in verbetering van de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving en verduurzaming. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor onder meer sloop, (her)bouw en nieuwbouw van kassen en voor ondersteuning bij investeringen in energieverdeelsystemen.
De nieuwe regeling biedt hogere subsidies dan voorheen. Bij nieuwbouw van kassen krijgt een bedrijf per gesloopte m2 glas €15,- in plaats van de eerdere €9,-. Ook bij sloop voor herbouw van kassen gelden hogere premies: €10,- in plaats van €6,- per m2. Voor nieuwbouw zonder sloop is de subsidie €10,- per m2. Daarnaast maakt de regeling financiële ondersteuning mogelijk als tuinbouwondernemers energieverdeelsystemen aanleggen voor verdere verduurzaming op gebied van energie. Dat kan bijvoorbeeld bij het duurzaam gebruik en beheer van een systeem door een steeds hogere vraag en aanbod van energie, zoals warmte, water, CO2 en electriciteit.

Werkplek voor werkzoekenden
De gemeente Emmen wil meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk krijgen. Daarom heeft de gemeente als subsidieverplichting
opgenomen dat bedrijven actief op zoek moeten gaan naar een werkplek voor deze groep werkzoekenden. Het college zet met de nieuwe regeling vooral in op verduurzaming en kwaliteitsverbetering van de tuinbouwgebieden en wil verrommeling en verpaupering tegen gaan. Voor de regeling is sinds 2010 €1.2 miljoen beschikbaar. De gemeente neemt €800.000,- voor haar rekening en de provincie Drenthe € 400.000,-.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda