Winnende plan voor Spiro tijdens tweede Exportcarrousel Drenthe

ASSEN - Woensdag 27 januari sloot gedeputeerde Henk Brink (Economische Zaken) van de provincie Drenthe de tweede Drentse Exportcarrousel feestelijk af in de Ondernemersfabriek Emmen. Negen bedrijven hebben samen met internationale studenten en docenten van de Stenden Hogeschool exportplannen ontwikkeld, hun exportnetwerk in Drenthe versterkt en nieuwe omzet gerealiseerd bij ondernemers. De prijs voor het beste exportplan ging naar de studenten gelinkt aan het Emmense bedrijf Spiro. De groep studenten schreef een strategisch uitbreidings- en marketingcommunicatieplan voor het in 1964 opgerichte bedrijf in de metaalsector. Daarin krijgt Spiro adviezen over kansrijke afzetmarkten in het buitenland en tips om producten succesvol te vermarkten en eventuele barrières daarbij te vermijden.


Noord-Nederland heeft veel innovatieve bedrijven die nog niet exporteren. Op initiatief van noordelijke ondernemers heeft de Kamer van Koophandel in samenwerking met hogescholen, provincies, WTC en exportclubs de Exportcarrousel ontwikkeld. De Exportcarrousel maakt onderdeel uit van het TOPprogramma Drenthe, een actieprogramma voor innovatieve kansrijke starters en MKB in Drenthe. Henk Brink: “Door advies, kennisdeling en bundeling van krachten vergroot de Exportcarrousel snel en eenvoudig de kennis en kunde van de deelnemers op het gebied van export.”

Deelnemers van een Exportcarrousel gaan een half jaar lang aan de slag met een exportplan om nieuwe afzetmarkten te betreden. Daarbij krijgen zij hulp van veertig studenten en een aantal docenten van de noordelijke hogescholen.

Adviseurs van de Kamer van Koophandel en internationaal succesvolle ondernemers, onder andere van de noordelijke Exportclubs, stellen hun kennis en internationale netwerken beschikbaar.






Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda