Nieuwe brug over Wapserveensche Aa N353 bij Wapserveen afgesloten

ASSEN - De provincie Drenthe bouwt een nieuwe brug over de Wapserveensche Aa in de provinciale weg N353 (Van Helomaweg). De weg is daardoor ter hoogte van de brug bij Wapserveen afgesloten van 15 februari tot en met 29 april 2016. Voor (brom)fietsers wordt een noodbrug aangelegd.

Gedeputeerde Henk Brink: “Wij proberen de overlast voor agrariërs te beperken en daarom is met landbouworganisaties afgesproken vroeg in het jaar te beginnen.” Daarmee bestaat wel het risico dat de werkzaamheden uitgesteld moeten worden of uitlopen door ongunstige weersomstandigheden, zoals vorst.

Over het project
De oude brug is aan het einde van zijn levensduur. Daarom wordt hij gesloopt en vervangen. De stuw van waterschap Drents Overijsselse Delta, die met de brug verbonden is, wordt ook gesloopt en 10 meter verplaatst. In samenwerking met het waterschap wordt voor de stuw een bijzondere vispassage aangebracht. Zo kunnen vissen gemakkelijk de stuw passeren. Onder de brug worden aan beide zijden looprichels voor overstekende dieren aangebracht. In het gebied leven bijvoorbeeld steeds meer otters.

Omleiding
Het gemotoriseerde verkeer wordt met borden omgeleid via de N855 en de A32. Voor langzaam verkeer (landbouwverkeer) geldt een aparte omleiding. Fietsers en bromfietsers hoeven niet om te rijden. Zij kunnen via een noodbrug oversteken. Zie bijgesloten kaart voor de omleidingsroute. Deze is ook te vinden op www.wegwerkmeldingen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda