Ontwerpbeheerplannen Natura 2000 ter inzage

Gedeputeerde Staten hebben drie ontwerpbeheerplannen Natura 2000 vastgesteld: Mantingerbos, Mantingerzand en Dwingelderveld. Deze plannen geven duidelijkheid over het huidige gebruik, de te nemen maatregelen en zijn een afwegingskader voor nieuwe ontwikkelingen. De Europese natuurdoelen vormen de basis voor de beheerplannen.

Van 29 april tot en met 9 juni 2016 liggen de plannen ter inzage en kan een zienswijze worden ingediend. Op basis van deze zienswijzen kunnen de plannen nog worden aangepast.

Voor de 14 Natura 2000-gebieden in Drenthe stellen betrokken partijen in nauwe samenwerking met gebiedspartners de beheerplannen op. Het voornaamste doel is belangrijke natuurwaarden te beschermen en verdere verslechtering tegen te gaan. Een beheerplan heeft een geldigheid van zes jaar. Daarna wordt het beheerplan herzien.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Bij het realiseren van de natuurdoelen houden we zoveel mogelijk rekening met balans tussen economie en ecologie in en rond de Natura 2000-gebieden. In de ontwerpbeheerplannen staat hoe we de natuurwaarden moeten behouden of verbeteren en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. Maar de plannen geven ook aan welke bestaande activiteiten en vormen van gebruik mogelijk zijn, zonder dat deze een nadelig effect hebben op de natuur. Kortom: Beschermen, beleven en benutten.”

Mantingerbos, Mantingerzand en Dwingelderveld
Het Mantingerbos is ongeveer 47 hectare groot en aangewezen vanwege één habitattype, Beuken-eikenbossen met hulst (H9120). Het Mantingerzand is 780 hectare groot en vooral aangewezen vanwege de mooie heidelandschappen en jeneverbesstruwelen. Het Dwingelderveld is 3.770 hectare groot en vooral

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda