Acteurs Pauperparadijs gaan naar Parijs

ASSEN - Worden de Koloniën van Weldadigheid Unesco Werelderfgoed? Donderdag 19 januari reist een delegatie, waaronder de acteurs van het Pauperparadijs Dragan Bakema (personage Johannes van den Bosch), Margreet Boersbroek (personage Cato) en zangeres Lavalu, af naar Parijs.

Tijdens dit werkbezoek aan het Werelderfgoedcentrum van UNESCO levert het gezelschap persoonlijk het nominatiedossier van de Koloniën van Weldadigheid in bij Mechtild Rössler, directeur van het Werelderfgoedcentrum van UNESCO.

Het zijn spannende tijden voor veertien Vlaamse en Nederlandse partners. Vijf jaar lang werkten ze samen aan een sterk onderbouwd Unesco-nominatiedossier voor de zeven ‘Koloniën van Weldadigheid’. Zeven Koloniën, 80 km2 uitgestrekt landschap bezaaid met monumenten en minstens evenveel verhalen over armen en landlopers die er ooit woonden en werkten. Wat ooit begon als grootschalig sociaal experiment, is nu potentieel Werelderfgoed. En dit bijna 200 jaar na de oprichting van de eerste Kolonie in Nederland en 25 jaar na de afschaffing van de wet op landloperij in België.

De delegatie vertrekt donderdag 19 januari om 7.45 uur vanaf Huize Westerbeek in Frederiksoord. Wij nodigen vertegenwoordigers van de pers van harte uit om aanwezig te zijn bij de start om 7.15 uur of om de delegatie op een van de andere momenten te vergezellen bij deze exclusieve indiening.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda