Drenthe investeert 7,5 miljoen in fietspaden

ASSEN - Provincie, gemeenten en terreinbeheerders in Drenthe investeren gezamenlijk 7,5 miljoen euro in de Drentse fietspaden. Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe hebben de verdeling van de middelen voor de verbetering van fietspaden vastgesteld.

Drenthe wil graag de fietsprovincie van Nederland zijn. Daar horen goede fietspaden bij. ‘Met de bijdrage van ruim 2,5 miljoen euro van de provincie wordt een totale investering losgemaakt van ruim 7,5 miljoen euro. Een geweldig resultaat’, aldus gedeputeerde Henk Brink. ‘Omdat er zoveel belangstelling was voor de regeling hebben we gekeken of we het budget konden ophogen. Dat is gelukt: vanuit de Brede Doeluitkering (BDU) Verkeer en Vervoer was er extra geld beschikbaar waardoor we aan meer projecten een bijdrage konden verlenen’, aldus Brink.

De animo voor de regeling was groot. In totaal heeft de provincie Drenthe 49 projectaanvragen ontvangen. Gedeputeerde Rein Munniksma: ‘De ingediende projecten zijn verdeeld over bijna alle gemeenten in Drenthe. Ook zijn aanvragen ontvangen van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Herinneringscentrum Westerbork en de Waterleidingmaatschappij Drenthe. Veel mensen komen naar Drenthe om te genieten van natuur en landschap. Daar past deze aanpak van fietspaden goed bij.’

De fietsmiddelen worden breed ingezet. Gemeenten en terreinbeheerders gebruiken het geld om een recreatief fietspad op te knappen of een stukje ontbrekend fietspad aan te leggen of de onderhoudskwaliteit te verbeteren. Ook wordt geïnvesteerd in de verkeersveiligheid. Projecten die een bijdrage krijgen zijn bijvoorbeeld de verbetering van een rechtstreekse fietsverbinding tussen Gieten en Annen, de realisatie van een nieuw fietspad tussen Beilen en Hijken, een veilige fietsoversteek voor de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen en de verbetering van de onderhoudskwaliteit van fietspaden in een groot aantal gemeenten en op terreinen van Staatsbosbeheer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda