Totaal overzicht amateurvoetbal regio Emmen

Weiteveense boys – Zwartemeerse Boys gelijkop

WEITEVEEN -In de ze zondag 4e klasse D eindigde de wedstrijd tussen Weiteveense Boys en ZwartemeerseBoys in een 1-1 gelijkspel. Twee ploegen die de punten hard nodig hebben om de degradatie te ontlopen. Weiteveense Boys begon voortvarend aan de wedstrijd en de eerste de beste aanval in de eerste minuut liet het een grote kans liggen. Uit een voorzet kwam de bal precies op het hoofd van Stijn Scherpen, maar die kopte de bal met over het doelvan Jari Wösten.

Aan de andere kant waren het de gasten uit Zwartemeer die wel op voorsprong kwamen. Doordat de geheel vrijgelaten René van Elteren vrij simpel kon scoren. 0-1. Weiteveense boys begon daarna direct meer druk te zetten en kreeg meerdere mogelijkheden. Toch moest de Weiteveense aanhang wachten tot de 20e minuut toen Tristan Wesseling zijn ploeg op 1-1 wist te brengen. Zoals gezegd werd dat 00k de ruststand.

In de 2e helft speelden beide ploegen om de winnende treffer die er helaas voor beide partijen niet meer kwam. Zowel Zwartemeerse Boys trainer Mario Kiers al Andre Steenhuis van Weiteveense Boys konden zich vinden in de gelijke stand terwijl het in grote getale opgekomen publiek graag wat meer doelpunten ha gezien.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Weerdinge kreeg te weinig met gelijkspel

WEERDINGE – In de uitwedstrijd tegen Actief ging het gelijk op maar zondagmiddag was Weerdinge volgens trainer Geert Katoen duidelijk de betere ploeg, maar kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ,,Actief kreeg wel een paar spaarzame kansen door foutjes van onszelf. In de eerste helft kregen wij meerdere kansen via Jarne Woltman, Yustin Katoen en aanvoerder Nick Kroeze maar bij rust stond het nog 0-0. In de 2e helft was het Willem van Loenen die de 1-0 scoorde na een voorzet van Mathijs Eelsing. Weerdinge kreeg nog een paar beste counters maar de 2-0 viel niet terwijl Actief in de laatste aanval uit de counter nog wel de 1-1 scoorde en dat werd ook de eindstand. Donderdag wacht de uitwedstrijd naar buurman Titan, aanvang 19:00 uut.

VIOS O straft fouten Sp Roswinkel genadeloos af.

OOSTERHESSELEN - Na een gelijk opgaande wedstrijd eindigde de wedstrijd VIOS – Sp Roswinkel in de zondag 5e klasse D met 4-0. Na een 0-0 ruststand stond er een slordig spelend Roswinkel in het veld. Na de voorsprong van 1-0 had aanvoerder Aaldert van Eck ook de 1-1 op de schoen, maar hij faalde alleen voor de doelman en schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. De voormalige ploeg van trainer Johan Piening strafte daarna slordig balverlies drie keer genadeloos af en het was wederom aan de uitstekende doelman Ricardo Prins te danken dat de score niet hoger dan tot een 4-0 eindstand opliep.

Titan en EHS 85 verliezen

NIEZUW WEERDINGE – In de zondag 3e klasse B liep Titan tegen een 2-0 nederlaag op in eigen huis. Titan trainer Henri Goeree was heel kort in zijn analyse: ,,Kan er niet veel over zeggen. Wij waren denk ik gelijkwaardig, maar zij scoorden wel 2 keer”.In deze klasse stond ook de wedstrijd Groninger Boys – EHS 85 op het programma en de Schanskers verloren met 4-2. Jeroen Smit scoorde 2 keer voor EHS’85. Weerdinge dat een week geleden klop kreeg van EHS 85 speelde met 1-1 gelijk tegen Actief. Voor Weerdinge scoorde Willem van Loenenvia een sliding de 1-0. Via een snelle counter wist Actief toch nog de gelijkmaker te scoren. Eindstrand 1-1.

Sc Angelslo op eigen veld onderuit
EMMEN – In de zaterdag 5e klasse F wist Sc Angelslo de thuiswedstrijd tegen BATO niet in winst om te zetten. De sport[ark Noord bewoners keken binnen tien minuten al tegen achterstand aan door een treffer van Niels van Delden. 0-1.

Daarna probeerde Sc Angelslo wel de wedstrijd waar naar haar kant te doen kantelen en dat had rond de 40e minuut succes met een treffer van Sebastiaan Kroezen. 1-1 en dat werd ook de ruststand.

Na de thee golfde het spel op en neer met uiteindelijk toch weer een treffer voor de gasten uit Winschoten. Ook nu was het Niels van Delden die Sc Angelslo tien minuten voor tijd pijn ging doen. 1-2 en daar bleef het ook bij.

BATO klom door deze overwinning over Sc Angelslo heen naar een 5e plaats met drie punten meer dan Sp Angelslo, maar ook een wedstrijd meer. Komende zaterdag staat voor Sc Angelslo de uitwedstrijd tegen NWVV op het programma.
(foto's Wietze de Jonge)

SC Erica en Twedo verliezen thuiswedstrijd

EMMEN – In de zondag 2e klasse H pakten de Emmer vertegenwoordiger SC Erica en Twedo geen punten. Sc Erica werd op haar eigen sportpark de Veenschappen na rust door De Tukkers met 2-0 teruggewezen en zagen daarbij ook nog dat Jelmer Schepers tegen een rode kaart aanliep. Enkele kilometers verder op sportpark Veenoord in Nieuw Amsterdam moest Twedo haar meerdere erkennen in Zuidwolde. Een doelpunt vlak voor de thee van Dani van der Water bleek uiteindelijk voldoende voor een 1-0 overwinning van Zuidwolde. Twedo staat 8e en Sc Erica staat nu op een 11e plaats en dat betekent aan het eind van de competitie nacompetitievoetbal voor handhaving.

HOVC komt te kort tegen Stadskanaal

STADSKANAAL – In de zondag 2e klasse I verloor HOVC met 5-1 van StadskanaalVooral Jeffrey Bakker van de thuisclub was een plaaggeest met 4 treffers. HOVC- trainer Erik de Jonge: ,,Het eerste half uur zijn wij overklast door een goed en gevarieerd spelend Stadskanaal. Ik moet wel zeggen dat we de pech hadden dat de eerste drie kansen voor de thuisclub ook treffers van Jeffrey Bakker betekenden. Daarna ging Stadskanaal een tempootje lager spelen en konden we wat meer meedoen. Maar vlak voor rust scoorde Dennis Schijfschaft de 4-0. Na de rust een rustiger potje met kansen over en weer, maar een wedstrijd werd het niet meer. Gerben Beek scoorde de 4-1 en Bakker bepaalde de eindstand op 5-1.

Drenthina nog steeds op koers voor titel

ASSEN - De laatste nederlaag van runner up Drenthina dateert alweer van 18 november, toen de formatie uit Emmen uitgerekend van de tegenstander verloor waar gisteren van werd gewonnen: LTC. Net als in Emmen eindigde het duel in Assen in 1-2. Het betekende voor de ploeg van trainer Robert Oosting de tiende zege in de afgelopen dertien duels. Bernard Bakker en een eigen goal zorgden voor een 0-2 ruststand en in de tweede helft bracht Marc Heerings de spanning terug in het duel, maar verder dan de 1-2 aansluitingstreffer kwam LTC niet

HZVV verrast WKE'16 met mokerslag

HOOGEVEEN – In de 1e klasse J heeft HZVV revanche genomen op WKE'16 na de 2-7 nederlaag eerder dit seizoen in Emmen. In eigen huis werd WKE 16 met 8-0 verslagen en de uitslag was niet eens geflatteerd. WKE'16 werd in de beginfase overlopen door HZVV, dat verzuimde om na 27 seconden op voorsprong te komen. De kopbal van Sander Dzemidzic ging maar net over het doel van Jan Wolters, die de geschorste eerste doelman Wim Kok verving. Eindstand op 8-0, terwijl de score ook nog hoger had kunnen uitvallen als de thuisclub wat scherper was geweest. Maar de 7-2 afstraffing van WKE'16 was al erg genoeg.

SVBO in eigen huis de baas over DZOH

BARGER OOSTERVELD - In de strijd om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen deed SVBO zaterdagavond uitstekende zaken door de Emmer stadsderby tegen DZOH met 1-0 te winnen en klom op naar de veilige achtste plek in de 1e klasse J met drie punten meer dan WKE'16 die nu op een nacompetitieplaats staat. DZOH staat vijfde. De wedstrijd begon aftastend waarbij beide ploegen weinig risico's namen.

De eerste kans kreeg SVBO via Davy Wessels die na een vrije bal van ruim zestien meter met een volley uithaalde. De redding van DZOH-doelman Diederik Bangma was daarna nog beter, want met een katachtige reflex plaatste de doelman de bal naast het doel. Na een half uur spelen verzuimde Farid Boughaleb een voorzet langs SVBO-doelman Lennon Ebeltjes te koppen. Na de 0-0 ruststand begon de 2e helft net als de eerste helft met een kans voor Davy Wessels, maar schoot een voorzet van DZOH bijna in eigen doel, maar Ebeltjes kon de bal ternauwernood keren.

De ongeveer 800 toeschouwers konden meer van het fijne weer genieten, dan van de wedstrijd. Ook in het tweede deel van de wedstrijd had DZOH een overwicht. Juist toen iedereen dacht dat het duel in 0-0 zou eindigen sloeg SVBO keihard toe.

De pas 17-jarige invaller Joep ten Napel (links) gaf, net ingevallen, een prachtige steekbal op Quentin Brands (rechts), die de 1-0 koelbloedig langs Bangma schoot. De laatste acht minuten bleef SVBO eenvoudig overeind. Eindstand 0-0 en SVBO is weer een stapje dichterbij een langer verblijf in de 1e klasse.