Autosport

Tijdens de vierde ronde van het internationaal NK Ovalracing gaan de Junioren en de Bangerstox strijden om hun Gouden Helm Trofe

Ter Apel - Op zondag 14 juli is het tijd voor de 4e ronde van het int. NK Ovalracing in Ter Apel. Na drie zeer succesvolle wedstrijddagen, eerder dit seizoen, belooft het wederom een waar spektakel te worden. Naast de Junioren gaan ook deBangerstoxnamelijk met een groot deelnemersveldstrijden om de Gouden Helm Trofee. Daarnaast gaan de overige klasses verder in de spannende strijd om de punten voor het NK Ovalracing 2024. Het is tevens de laatste mogelijkheid voor coureurs om hun bolides voor te bereiden op het Speedweekend, op 31 augustus en 1 september. Dan staat namelijk voor de 2.0 Hotrods het Europees kampioenschap op het programma en zien we de National Hotrods strijden om de Euromaster titel 2024.
Reageer!

Groot kunst- en cultuurproject op Esdal College

EMMEN – Op donderdag 11 juli staat de Esdal Campus Emmen in het teken van een groot kunst- en cultuurproject in samenwerking met Facet. “Onder begeleiding van enthousiaste docenten hebben de eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen op de campus kennisgemaakt met een breed scala aan kunstdisciplines. Met trots presenteren we op 11 juli het resultaat van hun inspanningen aan ouder(s)/verzorger(s) en andere belangstellenden.” aldus Esther Moorman, teamleider onderbouw.
Reageer!

Derde ronde van het internationaal NK Ovalracing staat in het teken van de strijd om de Gouden Helm Trofee bij de SuperRods

Ter Apel - Op zondag 9 juni is het tijd voor de 3e ronde van het int. NK Ovalracing in Ter Apel. Na twee zeer enerverende wedstrijddagen, eerder dit seizoen, belooft het wederom een waar spektakel te worden. De SuperRods zullen namelijk met een groot deelnemersveld gaan strijden om de Gouden Helm Trofee. Daarnaast de spectaculaire Bangerstox en Saloon Stockcars te gast. Deze contactklasses zorgen voor het betere duw en trek werk op de korte baan van de Polderputten.
Reageer!

Vliegende auto debuteert voor groot publiek tijdens JACK’S Racing Day in Assen

ASSEN - Jack's Racing Day het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement op TT-circuit. De PAL-V Liberty, bekend als 's werelds eerste vliegende auto door de combinatie van een gyrocopter en een auto, komt in actie voor een groot publiek tijdens JACK S Racing Day op TT Circuit Assen. Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa heeft daarmee op 3 en 4 augustus een unieke attractie.
Reageer!

Veel spanning bij 2e ronde autospeedway op de Polderputten

TER APEL - De tweede ronde van de Ovalracing op de Polderputten in Ter Apel stond op Hemelvaartsdag weer vol van spanning en sensatie. In alle klasse werd er, ook nu weer onder grote belangstelling van het publiek,weer felmaar wel fair gestreden om de punten. In de Superrods was Jeffrey Zwiep ongenaakbaar en won al zijn te rijden manches. De totale uitslagen van alle klassen zien er als volgt uit:
Reageer!

Tweede ronde van het internationaal NK Ovalracing staat gepland op Hemelvaartsdag

Ter Apel - Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) staat traditiegetrouw de 2e ronde van het int. NK Ovalracing gepland. Na een succesvolle openingswedstrijd tijdens de Pasen beloven ook de races op Hemelvaartsdag weer voor vool spanning en spektakel te gaan zorgen. De Rookie Rods, de instapklasse binnnen het ovalracen, met een groot deelnemersveld, staan tijdens Hemelvaartsdag centraal met hun strijd om de Gouden Helm Trofee. Daarnaast zijn de Saloonstox aanwezig als gastklasse. Deze contactklasse gaat ongetwijfeld voor de nodige actie zorgen.
Reageer!

Het NK Ovalracing 2024 gaat op zondag 31 maart (1e paasdag) weer van start in Ter Apel

TER APEL - Na een lange winterstop kunnen de autosportfans eindelijk hun hart weer ophalen en gaat het motorengeronk weer klinken in het autosporstadion - De Polderputten - in Ter Apel. De openingsrace van het int. Nederlandskampioenschap Ovalracing zal zondag 31 maart (1e Paasdag) vanaf 11:30 uur plaats vinden. Ook dit seizoen staan weer zeven evenementen gepland. Zes wedstrijden meetellend voor het Int. NK Ovalracing 2024 met in september ook weer het tweedaagse Speedweekend. In oktober wordt het autosportjaar wederom afgesloten met de altijd weer spectaculaire autocrossdag.
Reageer!

NEDERLANDSE TOPTEAMS IN ACTIE OP TT CIRCUIT ASSEN

JACK-S INT. DRENTHE RALLY 17 en 18 NOVEMBER ASSEN - Waar beleef je een autorally vanaf de tribune? Op 17 en 18 november 2023 komen de beste rallyteams van Nederland in actie op het Circuit van Drenthe voor de afsluiting van het Open Nederlandse Rally Kampioenschap. In onder meer de RC2-categorie strijden zij met razendsnelle 280 pk-sterke rallybolides van merken als Ford, Skoda, DS, Hyundai en Peugeot om de overwinning op het TT-circuit.
Reageer!

BOSS GP laat bezoekers van JACK’S Racing Day Formule 1 beleven!

JACK-S Racing Day 11 t/m 13 augustus - TT Circuit Assen ASSEN - Het geluid, de snelheid, de auto-s. Bezoekers van JACK-S Racing Day worden volgend jaar weer getrakteerd op een race met beroemde Formule 1 auto-s dankzij BOSS GP, de snelste raceklasse van Europa. In het jubileumjaar van de categorie komt de klasse voor het eerst sinds 2019 weer naar Assen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda