BRIDGEN

De 2e divisie paren is weer afgesloten

EMMEN - De 2e divisie Paren is afgesloten en Tim Wubbels en Jan Derks hebben zich voor het tweede achtereenvolgende jaar weten te handhaven. Jan Derks: Daar zijn we tevreden over. Ook onze EBV clubgenoten Melanie Boelen en Jaap Mulders zijn er als Drents kampioen van het vorig seizoen in gebleven. Wij waren de enige Drentse deelnemers, speelden drie dagen in maart en april, 45 spellen per dag. Verder waren er uit het Noorden twee Friese deelnemende paren. Het was voor Tim en mij nog wel even peentjes zweten.
Reageer!

Drentse kampioenschappen bridgen beslist

EMMEN - Woensdagavond 6 maart zijn de Drentse kampioenschappen beslist in het Brinkenhoes te Emmen. Er werd in 3 verschillende klassen gespeeld en de kampioenen waren: Hoofdklasse: Hiljet Schoonbeek & Johan Booy en promotie naar de 2e Divisie Eerste Klasse: Grietje Oosting & Frank Schuermans en promotie naar de Hoofdklasse Tweede Klasse: Marion Grin & Flip Werter en promotie naar de Eerste Klasse
Reageer!

Het bridgen in de 2e divisie viertallen is voor dit seizoen weer afgerond.

EMMEN - Tijdens drie zaterdagen en drie zondagen werd er vier keer gespeeld in Groningen, een keer in Leeuwarden en een keer in Emmen. Elke dag werden er van 10.30 tot 17.15 uur 48 spellen gespeeld. Leeuwarden 1 werd terecht de kampioen met een enorme voorsprong op de nr 2 de Zeerob 3 uit Groningen. Je kunt je voorstellen dat de concentratie op het eind van de dag best wel op de proef is gesteld!
Reageer!

Eerste zitting van het Eerste zitting Drents kampioenschap viertallen.

EMMEN - Afgelopen woensdagavond 15 november was de eerste zitting van het Drents kampioenschap viertallen. De eerste wedstrijden vonden plaats in het Brinkenhoes te Emmen. Het zijn in totaal 7 avonden waar 14 teams uit Assen, Vries, Gieten, Zuidlaren, Borger, Emmercompascuum en Emmen aan deelnemen. De volgende vijf avonden wordt er gespeeld in Zuidlaren, Gieten en Borger; de laatste zitting is in het Brinkenhoes op woensdagavond 24 april. Overige data: 20 december, 24 januari, 14 februari, 20 maart en 10 april.
Reageer!

Woensdagavond 8 november is de parencompetitie gestart voor het Drents kampioenschap

EMMEN - Woensdagavond 8 november is de parencompetitie voor het Drents kampioenschap in het Brinkenhoes te Emmen gestart. Er werd gespeeld in drie verschillende groepen: Hoofdklasse, het hoogste niveau in Drenthe; Eerste Klasse en Tweede Klasse, speciaal voor beginnende spelers. De deelnemers komen ook uit Assen, Vries, Rolde. Valthermond, Loon.
Reageer!

Na de zware Corona jaren in het bridgewereldje gaat het gelukkig nu weer crescendo.

EMMEN -Tijdens de zomerdrives was de deelname in Emmen ruim een kwart meer dan in de voorgaande jaren. Op dinsdagavond waren er in het Brinkenhoes te Bargeres van mei t/m 22 augustus bijna 560 personen, op donderdagmiddag in Parc Sandur 514 bridgers die lekker hebben gespeeld.Het grootste toernooi in Zuid-Oost Drenthe vindt plaats op zaterdag 23 september. Het allerleukste van deze wedstrijd is, dat je op diverse locaties een kaartje legt.
Reageer!

Zaterdag 1 juli vond in het Brinkenhoes te Emmen de 100 handen Bridgedrive plaats.

EMMEN - 32 Paren namen deel uit heel Nederland; het was een erg sterk en heel mooi deelnemersveld. Het toernooi startte om 10.00 uur met tussendoor een lunch en een warm buffet. Het toernooi was afgelopen om 22.00 uur, toen was de uitslag bekend. Zeg maar gerust een bridgemarathon. 100 spellen spelen in vier ronden van 25 spellen tegen vijf andere tegenstanders per ronde: dat is geen sinecure....... Normaal gesproken speel je 24, 28 of hooguit 32 spellen bij een bridgedrive!
Reageer!

12e Bridge café drive Emmen zaterdag 24 september

EMMEN - Op zaterdag 24 september wordt de twaalfde Bridge Cafe Drive in het centrum van Emmen gespeeld in zeven horeca bedrijven. Er hebben zich nu al 32 paren (64 deelnemers) aangemeld. Van beginnende bridgers tot zeer ervaren spelers uit het hele land. Voor de vierde keer is er een aparte poule voor beginnende bridgers. De laatste keer (voor het Corona tijdperk) nam een record aantal van 88 paren deel. We zijn benieuwd of we dat aantal kunnen evenaren, want dit was een van de grootste bridgetoernooien van de provincie Drenthe.
Reageer!

Zomerdrives Bridgeclub Emmen weer van start

EMMEN - Emmer Bridge Vereniging organiseert i.s.m. Bridgeschool Drenthe zomer bridgedrives. In het Brinkenhoes te Emmen op dinsdagavond van 26 april t/m 23 augustus. De drive met gedupliceerde spellen van zes ronden op dinsdag start om 19.30 uur. Om 19.15 uur bent u uiterlijk aanwezig.
Reageer!

Kampioenschap bridge van de provincie Drenthe

EMMEN - In de Hoofdklasse zijn Cees de Vries (uit Klazienaveen) en Onno van Nes (uit Hoogeveen) als eerste geeindigd. Vermeldenswaardig is dat Bob Oosterhuis van nota bene 97 jaar samen met Edwin Maes tweede werden! De Hoofdklasse is het hoogste niveau waarin men kan bridgen in Drenthe.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda