Beste cirkelspeelster EK <17, speelt met Oranje het EK <19 in eigen land!

ROTTERDAM - Op 4 augustus begint het EK handbal dames <19 in vier speelsteden in Nederland (Almelo, Arnhem, Leek en Maastricht). De finales worden in de vijfde speelstad Rotterdam gespeeld. De beste cirkelspeelster van het EK<17, Celien Michielsen, kijkt alvast vooruit Het Nederlands damesteam <17 behaalde in Tsjechi? een achtste plaats, daarmee grijpt het team van Carolien Brandriet net naast het WK <18 volgend jaar. Een plek bij de eerste zeven was nodig voor kwalificatie. Een enorme domper voor het team. Toch was er voor Celine Michielsen aan het eind van het toernooi wel een hoogtepunt: zij werd verkozen in het All Star team als beste cirkelspeelster.

Wat dacht je toen je hoorde dat jij was verkozen tot beste cirkelspeelster?
Celine Michielsen: “Ik was ontzettend verrast, ik had het helemaal niet verwacht. Natuurlijk wist ik dat ik topscoorder van het toernooi was, maar op een plek in het All Star team had ik niet gerekend.”

Hoe kijk je terug op het EK <17?
“Het was natuurlijk een enorme ervaring. Als team hebben we helaas niet zo goed gepresteerd. We kunnen echt beter. Ik denk dat het vooral te maken heeft met meer vertrouwen in onszelf hebben. Dat we het WK niet hebben gehaald was natuurlijk enorm balen. We verloren net met één punt van Hongarije, anders hadden we bij de eerste vier gezeten. Nu moesten we spelen om de zevende en achtste plek en kwamen tekort. Dat we er zo dichtbij zaten, maakt het extra zuur.”

Het is voor jou een drukke zomer. Net het EK <17 achter de rug en nu weer op weg naar het EK <19
“Klopt, maar ik vind het hartstikke leuk dat ik dit allemaal mag meemaken. Maandag ga ik naar Papendal, daar komt Oranje <19 samen en donderdag reizen we door naar Spanje. Daar spelen we nog een toernooi. Bij terugkomst spelen we nog tegen twee Duitse clubteams en tegen Spanje op 2 augustus in Arnhem en dan op 4 augustus begint het EK <19. Wij spelen onze groepswedstrijden in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem”

Dus voor jou geen vakantie dit jaar?
“Ik ben deze week vrij en heb allemaal gezellige dingen gedaan. Die vakantie komt er echt nog wel, maar dan na het EK <19.” 

Wat verwacht je tijdens het EK <19?
“Geen flauw idee. De groep <19 is niet mijn eigen groep en ik heb nog niet eerder met ze gespeeld. Dus ik heb geen idee wat ik straks kan verwachten. Op het WK <18 werd de groep derde, maar een WK is weer anders dan een EK. Ik hoop dat we als team net zo goed kunnen presteren als vorig jaar en dat weer een medaille binnenhalen!” aldus de jongste speelster van de <19 selectie van bondscoach Monique Tijsterman.

Wil jij de beste cirkelspeelster van het EK <17 in actie zien in eigen land? Kom naar het EK dames <19 van 4 t/m 14 augustus. Bestel uw kaarten nu en profiteer van de voorverkoopkorting.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda