Dames Kwebbel E&O pas in slotfase ten onder

KWINTSHEUL - De dames van Kwebbel E&O speelden zaterdag de eerste competitiewedstrijd in Kwintsheul tegen het sterke Quintus. De eindstand 27 ? 14 doet vermoeden dat E&O kansloos was in de vd. Voorthal. Niets was echter minder waar. Dat het zwaar ging worden was van tevoren duidelijk. Trainer/coach Henk Jan Ottens moest het doen zonder Anke Weggemans, Annika Noordink en Esmee Kiers. Daarnaast komen Rachel Piekhaar, Lita Moesker, Suzanne Maatje, Bonnie Geraets en Karin Veltrop terug van langdurige blessures. Wat mag en kun je verwachten van een nog niet ingespeelde ploeg met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar? Dat ze zich wel 100% geven en dat hebben ze ook gedaan.

Met een 2 – 2 stand naar 12 minuten spelen kun je wel zeggen dat beide ploegen niet echt in de wedstrijd zaten. In het tweede deel van de eerste helft was de thuisploeg wel in staat om afstand te nemen wat resulteerde in een 12 – 6 ruststand. Verdediging stond E&O goed. De ploeg had alleen d veel problemen met de offensieve dekking van Quintus. Tot de 50ste minuut bij een 19 – 12 stand ging het nog goed. Daarna was de pijp leeg en kon Quintus uitlopen naar een 27 – 14 overwinning.
Komende zaterdag spelen de dames van Kwebbel E&O om 19.00 uur thuis tegen Fortissimo.