Derde nederlaag op rij voor Huyser E&O

EMMEN - Het zag er met de rust nog zo mooi uit voor de dames van Huyser E&O. Een zeer verdiende 16 ? 11 voorsprong in eigen huis tegen Hellas, de nummer 3 van de ranglijst. Wat er in de thee gezeten heeft weet niemand maar in de tweede helft was er nog bitter weinig over van de goede vorm en won Hellas eigenlijk kinderlijk eenvoudig met 24 ? 29.

Met twee duidelijke thuisnederlagen tegen Kwiek en Quintus nog vers in het geheugen zal het zelfvertrouwen bij E&O voorafgaande aan het duel met Hellas niet groot zijn geweest. Tel daarbij op de hele rits aan blessures bij Suzanne Maatje, Sharon Husers, Lita Moesker, Rachel Piekhaar, Bonnie Geraets en sinds de afgelopen week ook nog Esther Schop en Karin Veltrop  en je weet dat het niet gemakkelijk gaat worden.

Echter vaak zie je dan dat een ploeg op staat en boven zichzelf uitstijgt. Dat gebeurde met E&O in de eerste helft. Bij een stand van 8 – 4 in het voordeel van E&O nam Hellas coach Buddingh een time out. Dat leek te helpen want de dames uit Den Haag kwamen terug tot 8 – 7. Maar Sanne Hoekstra, Inske Kuik en Floor Pots brachten het verschil even snel weer naar 4 punten, 11 – 7. Die voorsprong werd nog uitgebreid naar een verschil van 5 bij de rust, 16 – 11.

Na rust kreeg het publiek een heel ander Hellas te zien. De dekking stond goed en de aanvallen werden goed afgerond. Binnen de kortste keren kantelde de wedstrijd. Van 16 – 11 werd het 17 – 19. E&O kon nog 1 keer langszij komen (19 – 19) maar Hellas had E&O in de houdgreep en liet niet meer los, 20 – 25. Het enige hoogtepunt voor E&O in de tweede helft kwam op naam van keepster Manon Berends die in de slotfase vanaf eigen doel haar collega aan de overkant verraste.

Het werd uiteindelijk een 24 – 29 overwinning voor Hellas. E&O kan terugkijken op een prima eerste helft. Echter punten krijg je pas na 2 x 30 minuten en aangenomen mag worden dat dit bij iedereen bekend is. Een lichtpuntje voor trainer/coach Jan Gerald Mulder was zeker het optreden van Sanne Hoekstra op de cirkel.