HandbalAcademie komt net te kort

EMMEN - In een grillige wedstrijd met twee gezichten, heeft de HandbalAcademie haar eerste halve finale van de Challenge Cup net niet in winst weten om te zetten. Het talententeam van Monique Tijsterman verloor nipt met (15-16) 32-33 van Muratpasa Belediyesi SK, haar fysiek sterke opponent uit Turkije. Door achtereenvolgens het Belgische HC Rhino, Colegio de Gaia uit Portugal en het Tsjechische Sokol Pisek te verslaan, heeft de talentvolle selectie van de HandbalAcademie inmiddels de halve finale van de Europese Challenge Cup bereikt. Daarin moest zij vandaag aantreden tegen de Turkse dames van Muratpasa Belediyesi SK, die vorige maand het sterke Spartak Kiev uit Oekra?ne wisten te verslaan.

Lisette Moelker opent in Arnhem de score, maar al snel blijkt dat de Turkse dames hun huiswerk goed hebben gedaan. Roxanne Bovenberg, één van de meest productieve schutters van de HandbalAcademie, krijgt direct mandekking. Ondanks twee treffers van Sanne van Olphen, komt Muratpasa in de vierde minuut op voorsprong en weet dit dankzij een strafworp plus een afstandshot van de gevaarlijke linker opbouwster Digdem Hosgor uit te lopen naar 3-6.

Het tempo ligt hoog en ook fysiek verdedigingswerk wordt aan beide kanten niet geschuwd. Sanne van Olphen en Celine Michielsen brengen de HanbalAcademie terug naar 5-6. De ploeg van coach Monique Tijsterman weet vervolgens de gehele eerste helft knap aan te haken met treffers van onder andere Myrthe Schoenaker en Tamara van der Pijl. Via  9-11 (18”) wordt het weer gelijk: 13-13 (24”). Op dat moment loopt Lisette Moelker tegen een tijdstraf aan, direct gevolgd door een discutabele extra 2 minuten omdat zij op een verkeerde positie het veld uit loopt. Met een stand van 15-16 wordt er gerust.

Ook in de tweede helft verdedigt de HandbalAcademie solide, maar moet in 1-tegen-1 situaties toch soms buigen voor de individuele kracht van de Muratpasa-speelsters. Omdat de HandbalAcademie aanvallend een paar vrije doelkansen mist en meer technische fouten maakt, kunnen de Turkse dames evenwel uitlopen naar 18-24 (39”).

De Nederlandse talenten maken dan een moeilijke periode door, waardoor Tijsterman logischerwijs naar een time-out grijpt. Het heeft aanvankelijk weinig effect; 18-25. Muratpasa blijft de meest effectieve ploeg, waar de Nederlandse meiden teveel pogingen nodig hebben om tot scoren te komen. Roxanne Bovenberg en Becky van Nijf breken de ban en zorgen voor 20-25.

Met nog een kwartier te gaan, staat er 21-27 op het scorebord. De HandbalAcademie houdt het tempo echter hoog en komt op karakter en met treffers van onder andere Sanne Van Olphen, Roxanne Bovenberg, Anouk van der Wiel en Celine Michielsen terug op 28-30 (54”). Een snelle break van Michielsen bepaalt de eindstand op 32-33.

Monique Tijsterman was na afloop gematigd tevreden: “We hebben teveel technische fouten gemaakt en waren in de dekking soms niet attent genoeg. Ik ben trots op de ploeg dat zij zich zo goed heeft weten terug te knokken, maar ik heb in de kleedkamer wel aangegeven dat iedereen voor zichzelf goed moet evalueren wat er goed en niet goed is gegaan. De uitwedstrijd wordt een lastige klus. Muratpasa heeft thuis steeds met tien tot twaalf goals verschil weten te winnen. Het moet volgende week gewoon beter. Met meer scherpte in het spel maken we nog een kans, maar eenvoudig wordt het zeker niet.”

Uitblinkster Celine Michielsen vult aan: “Het moet nog geconcentreerder en feller. We hebben bewezen deze ploeg fysiek aan te kunnen. Volgende week kunnen we niets anders doen dan ons weer voor de volle honderd procent in te zetten.”

Doelpunten:
Celine Michielsen 10, Sanne van Olphen 6, Myrthe Schoenaker 5, Roxanne Bovenberg 4, Becky van Nijf 3, Isabelle Jongenelen 1, Tamara van der Pijl 1, Lisette Moelker 1, Anouk van de Wiel 1

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda