Pals groep E&O niet opgewassen tegen Volendam

EMMEn - Huizenhoge titelkandidaat Kras Volendam was zaterdagavond te gast in de sporthal angelslo in Emmen. Op het programma stond de seizoensopening tegen thuisploeg Pals groep E&O. Beide ploegen begonnen niet okselfris aan de wedstrijd. Bij de thuisploeg E&O was iedereen wel inzetbaar maar vooral Erik Huizing en Toby Trouw konden niet voluit gaan. Bij de wijdbroeken moeten het nog steeds doen zonder Niels Reijgersberg en ook Boy van Limbeek haakte onlangs af met een, naar het zich laat aanzien, zware knieblessure.

De dit seizoen van Volendam naar Emmen overgekomen Patrick Miedema opende de score voor de thuisploeg. Maar 2 treffers van het grootste gevaar van Volendam, Jasper Adams, bracht de gasten op voorsprong. Tot 4 – 4 kon E&O het nog bijbenen. Maar een tussensprint van de landskampioen naar 4 – 10 leek de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium te beslissen. Echter de thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en wist het verschil bij rust terug te brengen naar 4, 10 – 14.

In de tweede helft liet Volendam zien waarom zij de nummer 1 titelkandidaat zijn. Wanneer je rustig door kunt wisselen zonder kwaliteit verlies ben je in de Nederlandse eredivisie waarschijnlijk spekkoper. E&O probeerde het wel maar was slordig in de afwerking en raakte vaak de lat. De ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk bracht het verschil nog 2 keer terug tot 3 punten (15 – 18 en 16 – 19). Maar echt in gevaar kwam Volendam niet meer. Toen in de slotfase E&O aanvoerder Leon van Schie ook nog uitviel met een enkelblessure slonk de kans op een stunt terug tot nul.

Volendam speelde de wedstrijd professioneel uit en won uiteindelijk met 24 – 30. Topscoorder aan de kant van Volendam was Jasper Adams met 6 treffers. Leon van Schie voerde de lijst aan bij E&O met 7 treffers.  Komende zaterdag spelen de heren van Pals groep E&O weer thuis. Dan is Swift Arnhem om 21.00 uur de tegenstander in de sporthal angelslo. Daar vooraan spelen de dames van Kwebbel E&O om 19.00 uur tegen Fortissimo.