Pals groep E&O wint weer van Hurry Up

EMMEN - De heren van Pals groep E&O hebben zondagmiddag in de Ben Kwijt Arena in Emmen met 28 ? 23 gewonnen van Kremer Hurry Up. Was de ploeg uit Zwartemeer in de reguliere competitie twee keer te sterk. In de kampioensgroep, wanneer het er echt om gaat, was E&O twee keer duidelijk de bovenliggende partij. Technisch was het niet altijd even hoogstaand wat beide ploegen lieten zien. Maar aantrekkelijk voor het publiek was het zeker we. Karakter, passie en inzet warende ingredi?nten van deze streekderby.

In de beginfase hadden beide ploegen veel moeite om het net te vinden. De eerste treffer viel pas in de vijfde minuut en kwam van de hand van E&Oer Niek Kuik. Hurry Up was er veel aan gelegen om de tandem Huizing/van Schie niet in de wedstrijd te laten komen. E&O  legde in de verdediging vooral de nadruk op het uitschakelen van de scorend vermogenaan Zwartemeer zijde, te weten Hageman en Suelmann. Vooral Ronald Suelmann kende een ongelukkige middag tegen Niek Kuik. De Limburger in Emmense dienst acteerde ijzersterk in de dekking. Daarnaast liep Suelmann al in de 6e minuut tegen zijn eerste tijdstraf aan. Toen nummer 2 en 3 in de 27e en 29e minuut volgende was het einde wedstrijd voor het schotkanon van Hurry Up.

E&O was in de eerste helft duidelijk de betere partij. Kwam op een drie punten voorsprong ( 6–3, 10–7) maar verzuimde verder weg te lopen. De 13–10 ruststand bood Hurry Up dan ook nog perspectief om terug te komen in de wedstrijd. Met in de tweede helft Guido Rink op doel voor Bart van Huisstede en twee treffers in de break out van Mart Aalderink en Arnold Postema kwam Hurry Up sterk uit de startblokken. Leon van Schie bracht het verschil weer terug naar twee. Maar Loek Hageman scoorde direct weer tegen, 14–13.

Keerpunt in de wedstrijd was de 2 minuten straf voor Loek Hageman in de 9e minuut bij een 18 – 16 voorsprong voor E&O. Tommie Falke, Leon van Schie en Niek Bezoen scoren op rij voor de emmenaren en het verschil loopt, voor het eerst in de wedstrijd, op naar vijf punten (21–16). Bij Hurry Up vloeien de krachten weg waardoor E&O uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig wint, 28–23.

Door de winst en het verlies van naaste concurrenten Lions en Aalsmeer doet E&O weer volop mee in de strijd om plaats twee. Een plaats die aan het einde van de kampioensgroep recht geeft op het spelen van de finale om de landstitel. Volendam is daar al zeker van. Aalsmeer, Lions, Quintus en E&O strijden om de tweede plaats. Aanstaande zaterdag speelt E&O in en tegen Aalsmeer.