Mixed Hockeyclub Emmen is trots op haar scheidsrechters

EMMEN - Onlangs behaalden 26 leden van de Mixed Hockeyclub Emmen (MHCE) een scheidsrechtersdiploma. Een prachtig resultaat waar de vereniging dan ook zeer trots op is. ?Wij vinden het belangrijk dat onze leden vanaf 15 jaar worden opgeleid tot clubscheidsrechter?, zegt voorzitter Harm Jan van Duijn. ?Er zijn hiervoor dan ook meerdere redenen?, vervolgt hij. ?Het kennen van de regels is van belang voor de sportiviteit en het respect op en langs de velden. Ook krijgen de cursisten meer begrip voor de scheidsrechter omdat ze zelf ook ervaren hoe het soms verloopt in een wedstrijd. En tenslotte hebben we als vereniging ook gewoon scheidsrechters nodig?.

Het ledenaantal groeit
Het ledenaantal van MHCE groeit nog altijd door. “We zien al dat kinderen steeds vroeger beginnen te hockeyen. Zo kunnen 5-jarigen al terecht bij het Kabouterhockey”.  De vereniging telt momenteel meer dan 300 leden. “Dit betekent dat er 15 elftallen gefloten moeten worden. En per wedstrijd zijn er twee scheidsrechters nodig’, vertelt Van Duijn. “Ook bij de 6-12 jarigen moeten natuurlijk wedstrijdjes gefloten worden. De zes- en de achttallen worden begeleid door ouders die daarvoor dan een opleiding krijgen”. Kortom een mooie ontwikkeling binnen de vereniging waar we absoluut trots op zijn!”


Mixed Hockeyclub Emmen is trots op haar scheidsrechters

20 leden van de Mixed Hockeyclub Emmen (MHCE) een scheidsrechtersdiploma. Een prachtig resultaat waar de vereniging zeer trots op is. Bij de uitreiking van de diploma’s blies iedereen op het fluitje; een heus fluitconcert

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda