Uitbreiding Carmelsportacademie met hockeytalentcentrum

EMMEN ? In navolging van een voetbal- en handbaltalentcentrum start het Carmelcollege Emmen bij het begin van het volgend schooljaar in samenwerking met het district Noord van de Nederlandse hockeybond ook een hockeytalentcentrum. Vorige week tekenden locatiedirecteur Bart de Grunt van het Carmelcollege en adjunct directeur Arno den Hartog van de Nederlandse Hockey Bond de samenwerkingsovereenkomst. Alles met een doel: het hockey in de regio nog beter en prominenter maken dan het nu is.

Extra trainingstijd
Dit betekent dat het Carmelcollege ook aan talentvolle hockey(st)ers de faciliteiten en gelegenheid biedt om nog beter in deze sport te worden. Binnen schooltijd krijgen ze vier tot zes uur per week extra trainingstijd aangeboden en bovendien krijgen de leerlingen dezelfde begeleiding als LOOT-leerlingen. Als ze inderdaad doorgroeien tot LOOT-leerling zullen daar de (vrijstellings)faciliteiten bijkomen.

Gediplomeerde trainers
De activiteiten van de hockeyklas krijgen vorm en inhoud onder begeleiding van de vakgroep hockey van de Rijksuniversiteit Groningen die er met gediplomeerde trainers voor zal zorgen dat de talenten nog meer kwaliteit uit hun capaciteiten halen.

Nieuwe lichting
De huidige districtstalenten, stromen automatisch in de talentenschool in. Daarnaast wordt er in het nieuwe schooljaar ook met een nieuwe lichting gestart. Bovendien zal overleg plaatsvinden met het Zernike College in Groningen en OSG Sevenwolden uit Heerenveen die in de andere noordelijke provincies al beschikken over een hockey talentenklas. De samenwerking levert  een zinvolle bijdrage aan de kwaliteitsontwikkeling van de noordelijke hockeyverenigingen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda