Nick Grooten Noordelijk kampioen Judo

KLAZIENAVEEN - Nick Grooten uit Klazienaveen mag zich voor een jaar Noordelijk Kampioen judo noemen. De 18 jarige klazienaveener wordt met grote overmacht kampioen in de klasse tot 90 kg. In de finale ronde begon de judoka van Judo verg, Vos met een Ippon tegen Niels van Dijk uit Heerenveen. Tegen Eddyson Dijkhoff uit Groningen kwam hij niet tot Ippon, maar scoorde 4 keer met groot resultaat van Yuko. Nick Grooten is nu afgevaardigd door het disrict Noord voor deelname aan het NK welke over 14 dagen in Nijmegen wordt gehouden.

Dennis Scherpen kwam ook ver in de klasse tot 73 kg. Hij verloor de eerste wedstrijd, maar kwam knap terug door winnaar te worden van de herkansing met 3 gewonnen partijen. Een knappe 3e plaats voor Scherpen die sinds kort een klasse hoger draait.

Tot 66 kg begon Angelo Kleinjan heel sterk.Met een kanp Ippon won hij van Meuleman uit Groningen. De wedstrijd tegen plagge uit Veendam werd nipt verloren. De strijd om de 3e plaats werd verloren met Ippon van Joris Soek uit Groningen. Michelle Benjamins uit Dalen wist bij de Dames - 48 kg de 1e plaats te veroveren. Ook zij gaat deelnemen aan het NK te Nijmegen.