Wielrennen

De Tour de France in volle gang

Wielervrienden, De Tour de France is in volle gang en de eerste negen etappes zitten er nu op. De eerste week leverde al spektakel en veel mooie verhalen op. Wat te denken van de zeges van Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Wout van Aert. Maar ook de afwezigheid van Mathieu van der Poel viel op. Frustrerend, zei hij. Inmiddels is hij aan de beterende hand
Reageer!

Veldrit Gieten definitief ten einde.

GIETEN - Spijtig maar waar, de internationale veldrit van Gieten stopt na 46 edities definitief. Begin juni maakte de organisatie bekend dat zij geen status Superprestige meer hadden. Dit omdat het contract met Flanders Classics uiteindelijk, na meer dan een half jaar aan het lijntje te zijn gehouden niet werd verlengd.
Reageer!

Veldrit Gieten na 33 edities geen contractverlenging Superprestige.

GIETEN - De internationale veldrit in Gieten is door Flanders Classics na 33 jaar niet meer opgenomen in het Superprestigeklassement, een contractverlenging bleek niet tot de mogelijkheden te behoren. Vanaf januari 2022 zinspeelde Flanders al op een mogelijk afscheid, maar telkens werd de lijn weer opengehouden omdat er problemen waren met andere organisaties. Het gevoel leeft dan ook dat Gieten hierdoor als speelbal kon worden gebruikt.
Reageer!

De spanning stijgt in de Giro d'Italia

Wielervrienden, We zijn inmiddels twee weken onderweg in de Giro d’Italia en de spanning stijgt. Er lijken op dit moment nog twaalf renners in aanmerking te komen voor de eindzege, maar er wacht nog een loodzware slotweek.
Reageer!

Gerard Kemkers en Velodroom doen het nóg een keer: tweede editie Fit naar de Veldslag

RODEN - Het succes van 2021 smaakte naar meer! Velodroom en Gerard Kemkers zoeken opnieuw 4 mannen en 4 vrouwen die de sportieve strijd met zichzelf willen aangaan. Onder leiding van een team van professionals is hun ultieme doel om in 4 maand zo fit te worden dat zij op 3 september 2022 de Velodroom Veldslag om Norg kunnen fietsen. Met de challenge wil Velodroom laten zien dat iedereen plezier kan krijgen in het fietsen, ook als je nu nog geen enkele ervaring met sportief fietsen hebt. Opgeven kan vanaf heden.
Reageer!

Beste wielervrienden en/of vrijmibo'ers,

EMMEN - Dit weekend staat in Nederland de enige klassieker van WorldTour-niveau op de kalender. De Amstel Gold Race is dit jaar een weekje eerder, omdat het voor één keertje van datum is verwisseld met Parijs-Roubaix. Een mooie geste van koersdirectrice Leontien Zijlaard-Van Moorsel eerder deze week. In het bijzijn van onder meer Keetie van Oosten-Hage, Anna van der Breggen en Demi Vollering werd het prijzengeld bij de vrouwen gelijkgetrokken met dat van de mannen.
Reageer!

Wandel- en MTB tocht voor de jeugd door de Sleenerbossen op Tweede Paasdag

NIEUW AMSTERDAM - De sponsoractie -Sporten voor Energie-van mountainbikevereniging Bushbikers uit Sleen krijgt op Tweede Paasdag, maandag 18 april a.s. een vervolg. Na de volbrachte missie van de Zwiftbikers in december vorig jaar en met bijna 2900 euro op de teller, kan er alsnog deelgenomen worden aan de verplaatste wandeltocht, ca. 10km, kinderpuzzeltocht, ca. 2km en MTB jeugd tocht, ca.18km en 30km.
Reageer!

Milaan-San Remo met Mathieu

EMMEN - In de dertien jaar dat WielerFlits bestaat, kan ik mij niet herinneren dat er een voorbeschouwing is geweest die we zo vaak hebben moeten aanpassen als die van Milaan-San Remo 2022. Dat heeft niets te maken met onze eindredactie of het feit dat een voorbeschouwing 'maar' twee dagen voor de wedstrijd online verschijnt.
Reageer!

DE RIDE SEIZOENSGIDS 2022 IS NU VERKRIJBAAR

Wielerliefhebbers kunnen vanaf vandaag genieten van de nieuwe RIDE Seizoensgids, het wielermagazine gemaakt door de redactie van WielerFlits. Vanaf vandaag ligt hij in de brievenbus bij onze abonnees en de wielerfans die hem al via de pre-order besteld hebben.
Reageer!

Seizoengids Wielerflits

EMMEN - Nu het wegseizoen inmiddels op gang is geschoten, tellen wielerfans hoopvol de dagen tot de voorjaarsklassiekers af. Op onze redactie is dat niet anders. Wij waren de afgelopen weken druk in de weer met het samenstellen van de nieuwe RIDE. Het resultaat is een 180 pagina's tellende seizoensgids, de ideale voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda