WATERSPORTEN

Welkomstborden in dorpen langs de Veenvaart geplaatst

KLAZIENAVEEN - Vaart u wel eens op de Veenvaart? Vanaf nu wordt iedere vaartoerist welkom geheten en tot ziens gewenst op de Veenvaart. Deze week zijn er 13 Welkom- en Tot Ziensborden geplaatst bij alle tussenliggende dorpen langs de Veenvaart. In oktober 2020 zijn al vier Welkom- en Tot Ziensborden geplaatst in Nieuw-Amsterdam/Veenoord en Emmer-Compascuum. De borden zijn te zien bij aankomst en vertrek op de Veenvaart. Iedere vaartoerist kan in het nu geopende vaarseizoen bij elk dorp de gewenste informatie over het betreffende dorp ophalen via de website veenvaart.nl.
Reageer!

Topwaterpolo bij Moby Dick waterpolo toernooi

ZANDPOL - In het afgelopen weekend werd in natuurbad de Zandpol weer het jaarlijkse openlucht waterpolotoernooi gehouden. 41 damesteams en 79 herenteam uit geheel Nederland en o.a uit Duitsland en Engeland streden drie dagen lang om de hoogste eer. Vrijdagavond en zaterdagavond werden de deelnemers verrast met veel muziek en entertainment.
Reageer!

Aantal boten Veenvaart op 1972

EMMER COMPASCUUM - Sluiswachter Appie uit Valthermond belt de gegevens door over 28 oktober 2016: nog 2 bootjes de laatste dag. In totaal 1972 bootjes, 230 minder dan vorig jaar. September met 150 en oktober met 36 waren nog redelijk goed van wege het mooie weer.
Reageer!

Blauwalg in de Grote Rietplas te Emmen

ASSEN - De provincie Drenthe en het Waterschap Vechtstromen waarschuwen voor blauwalg op de locaties Parc Sandur, Roeibaan en Ruimzicht in de Grote Rietplas te Emmen. De provincie heeft waarschuwingsborden geplaatst. De blauwalg komt in kleine concentraties voor, waardoor er een beperkt gezondheidsrisico is.
Reageer!

In juli ruim 700 bootjes Veenvaart

EMMER COMPASCUUM - De teller stond op 31 juli op 716 bootjes, iets minder dan de 738 van vorig jaar. Topper is nog steeds het beginjaar 2013 met 1197 bootjes in juli. Toch komt 2015 dicht in de buurt van het resultaat van 2014. Medio juni lag het resultaat van dit jaar 15 % onder dat van 2014, momenteel nog maar 6 % bootjes minder.
Reageer!

2e plaats op NK Cable wakebord en wakeskate voor Devi Sentrop

ZEUMEREN - Afgelopen weekend vond het NK Cable wakeboard en wakeskate 2014 plaats in Zeumeren. In de categorie open men behaalde Protest-rider Devi Sentrop (18) uit Emmen de tweede plaats. Een mooie prestatie, des te meer omdat dit de categorie is waar derdejaars marketing en communicatie student aan het Drenthe College volgend seizoen in uit zal komen. Dat beloofd wat voor 2015!
Reageer!

Wakeboarder Devi Sentrop terug op het podium!

EMMEN - Na twee zware knieblessures de afgelopen twee seizoenen, waardoor Ermerstrand cablewakeboarder Devi Sentrop (18) o.a. het WK wakeboarden in de Filipijnen moest missen, lijkt hij op de weg terug naar de top.
Reageer!

Vaarseizoen bijna ten einde

EMMER COMPASCUUM - Het aantal bootjes loopt nu van dag tot dag terug en bedraagt in september 11 per dag. In augustus werd nog 22 gemiddeld per dag genoteerd en in het hoogseizoenmaand juli zelfs 40 per dag. Topdag was 20 juli met maar liefst 55 bootjes in de sluizen van Emmer-Ccompascuum, zo meldt statisticus Herry Thole uit dat dorp. Naar schatting komt het totaal aantal boten dit jaar uit op 2900 of 3000, het vaarseizoen stopt op 30 september. Deze maand zijn op zondag de bruggen en sluizen ook al dicht.
Reageer!

Veenvaart wint Nationale Motorbootvaren Prijs

AMSTERDAM - De nieuwe vaarverbinding tussen Erica en ter Apel, de Veenvaart, is de winnaar van de Nationale Motorbootvarenprijs 2013. Gedeputeerde Henk Brink heeft namens de provincie Drenthe de prijs in ontvangst genomen tijdens de bekendmaking op de Hiswa in Amsterdam. 'De Veenvaart is een groot succes en de nieuwe trots van Drenthe. Het is een beleefkanaal met een prachtig verhaal en betekent een enorme impuls voor het gebied! We zijn blij met deze prijs die weer bevestigt waarom we trots moeten zijn op ons rondje Drenthe.’ aldus gedeputeerde Henk Brink.
Reageer!

Bootvaart De Snikke met genodigden

KALZIENAVEEN - De CDA-fractie heeft spontaan zo'n 50 inzendingen ontvangen voor de naam van de nieuwe vaart tussen Het Veenpark en Klazienaveen, afkomstig van 32 personen.. Allen zijn uitgenodigd voor een gratis vaart met De Snikke op zaterdagmorgen 31 augustus door het nieuwe gebied. Zaterdagmorgen waren 18 aanwezig en hebben , samen met wat CDA-ers, genoten van een gezellige vaart van ca. 3 uren. Koffie en cake was aanwezig. Hartelijk dank aan de genodigden. Ondertussen staat de teller bij de sluis van Emmercompascuum op 2650 bootjes. De drukste maand was juli met gemiddeld 40 bootjes per dag, gevolgd door juni met 27 en augustus met 23 per dag. Topdag was 20 juli met 55 bootjes. De Snikke heeft het ook flink drukker gehad dan vorig. In 2012 waren er 74 vaarten en nu al 107, bijna elke dag vol bezet tot 1 oktober. Vanaf 1 september gaan de bruggen en sluizen op zondag dicht. (door Herry Thole, CDA-fractie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda