Open Bedrijven dag Trots op Emmen! geslaagd

EMMEN - Tijdens de Open Bedrijven dag Emmen afgelopen zaterdag hadden de deelnemende bedrijven over belangstelling niet te klagen. Meer dan 40 Emmense bedrijven uit allerlei branches: bouw, onderwijs, techniek, ict, zorg, vrije tijd, kunst, gezondheid, kringloop en sport hadden hun deuren opengesteld voor publiek. Exacte bezoekersaantallen zijn er niet, maar navraag bij de deelnemers is dat het over het algemeen heel goed door liep en dat bedrijven tevreden waren.


Bijvoorbeeld bij Condoor Door Solutions hadden ze om 11 uur al 70 mensen binnen gehad en ook bij Cross Point en Harwig installatietechniek liep het steeds lekker door, heb ik begrepen. In verband met de coronamaatregelen die zaterdag ingingen werden op beide locaties keurige looproutes aangehouden en was er mogelijkheid om afstand te houden. Ook bij MicksArt Gallery was ook belangstelling, en bij Hobo Hydrauliek zijn er 11 personen langs gekomen. Kortom, zoals het nu lijkt uit de reactie is het heel positief verlopen!


Tijdens deze Open Bedrijven Dag konden de belangstellenden van dichtbij kijken naar demonstraties zoals hier bij Harwig en meedoen aan workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

Niet overal, maar bij bijna alle deelnemende bedrijven was er wel extra aandacht voor de coronamaatregelen zoals een mondkapje dragen en 1,5 afstand tot elkaar te bewaren. De officiële opening zou plaatsvinden bij Woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Door het aantal oplopende coronabesmettingen werd besloten niet meer mee te doen aan de Open Bedrijven dag en ook de officiële opening door wethouder Guido Rink niet doorging


Bij Harwig BV aan de Atlantis was er vooral veel belangstelling voor een speciale robot die reageerde op commando en bewegingen. (foto Bennie Wolbers)

Bij JD Techniek aan de Willem Schoutenstraat werden de bezoeker o.a. voorgelicht over de werking van speciale afsluitingen waarbij hoge druk gevraagd wordt. (foto Bennie Wolbers)


Bij Peters Metaaltechniek aan de Willem Schoutenstraat was er ook veel belangstelling en konden de deelnemers zelf ervaren hoe het lassen van een werkstuk is. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda