KERKELIJK NIEUWS

Sint Gerardus Majella bedevaart in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Aanstaande zondag 30 juni zal weer de jaarlijkse Gerardus Majella Bedevaart plaatsvinden. De aanvang is om 10.00 in het kerkenbos achter de kerk in Barger Oosterveld. Daaraan voorafgaande kan men ook al gaan deelnemen aan een pelgrimstocht vanaf de Paulus Kerk in Emmen.Vroeger trokken de gelovigen lopend vanuit hun eigen parochie naar Barger Oosterveld om daar deel te nemen aan de bedevaartsmis.Door de komst van de auto's is dat langzaam weggevallen. Vorig jaar is deze traditie door een kleine groep weer opgepakt en zijn wandelend vanaf de Paulus Kerk naar de Gerardus Majella Kerk gegaan.
Reageer!

Feest voor de inwoners van Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Op 7 januari 1874 vond de eerste kerkdienst plaats in de nieuwe kerk van Nieuw Dordrecht. Nu ruim 150 jaar later staat het stichtingsbestuur van het kerkgebouw samen met de inwoners van Nieuw Dordrecht stil bij dit heugelijke feit. In het weekend van 5, 6 en 7 juli aanstaande staat dit witte kerkje volop in het licht. Het stichtingsbestuur heeft een afwisselend en divers programma samengesteld voor jong en oud.
Reageer!

Geslaagd bloesemconcert in Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD - Op Bevrijdingsdag heeft in de appeltuin van de Gerardus Majella Kerk in Barger Oosterveld het jaarlijkse Bloesemconcert plaatsgevonden. In de middag begon het concert in de kerk met een optreden van Ruud Vogel en het Monniken Trio. De monniken namen vervolgens de bezoekers mee naar de boomgaard met haar fruitbomen in volle bloei.
Reageer!

Studie- en contactdag voor amateurorganisten - SGGL 2024

GRONINGEN - Ook in 2024 is er weer een studie- en contactdag voor amateurorganisten. De opzet is dit keer iets gewijzigd. In plaats van een hele dag organiseren we 1 of 2 halve studiedagen. De eerste is op zaterdagmiddag 13 april 2024, van 13.30 tot 16.30 uur. De tweede ochtend of middag in 2024 wordt nog gepland, daarover volgt nog meer informatie.
Reageer!

Jubilarissen Gemengd Koor Gerardus Majellakerk gehuldigd

BARGER COMPASCUUM - Zaterdagavond had pastoor Stiekema van De Goede Herder Parochie in de Gerardus Majella Kerk een verrassing tijdens de dag van Cecilia, de patronesse van kerkelijk muziek voor de koorleden Annie Kimmann en Herman Harmes.
Reageer!

AMSTERDAM STAFF BAND LEGER DES HEILS BEZOEKT EMMEN

EMMEN - In het weekend van 28 en 29 oktober komt de Amsterdam Staff Band (ASB) naar Emmen. En als het weer een beetje meezit kunt u ze zomaar in het centrum van Emmen tegenkomen. De ASB, die behoort tot e?e?n van de beste Brassbands van Nederland, is samengesteld uit de allerbeste Leger des Heils muzikanten, en staat onder leiding van Olaf Ritman.
Reageer!

Ondanks de hitte weer geslaagde St Gerardus Majella bedevaart

BARGER OOSTERVELD – De jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart in Barger Oosterveld werd ook afgelopen zondag weer geslaagd ondanks dat er wegens de hitte toch wel wegblijvers waren. Sinds 1906 kent Barger-Oosterveld de traditie van de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart. De dag begon om 10.00 uur met een kerkdienst, de Eucharistie, in de openlucht midden in het processiepark naast de kerk.
Reageer!

Zondag 25 juni weer jaarlijkse St Gerardus Majella bedevaart

BARGER OOSTERVELD - Sinds 1906 kent Barger-Oosterveld de traditie van de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart. Het is toen heel spontaan begonnen. In onze tijd werd het tijdens 2 coronajaren afgelast. Vorig jaar is deze feestelijke draad weer opgepakt. De dag begint om 10.00 uur met een kerkdienst, de Eucharistie, in de openlucht midden in het processiepark naast de kerk.
Reageer!

Leger des Heils muziek weekend in Emmen en Hoogeveen

EMMEN - In het weekend van 4 en 5 maart komen muzikanten uit de provincies Drenthe en Groningen bij elkaar voor een gezamenlijk muziekweekend. Op zaterdag 4 maart in Emmen en op zondag 5 maart in Emmen en Hoogeveen. Brassband muziek is altijd flink ingebed geweest binnen het Leger des Heils.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda